HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

MHP'li Akçay'dan çözüm süreciyle ilgili soru önergesi verdi

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Başbakan, İçişleri Bakanı ile Milli Savunma Bakanı tarafından cevaplandırılmak üzerine soru önergesi verdi.

MHP'li Akçay'dan çözüm süreciyle ilgili soru önergesi verdi

Ak Parti'nin çözüm sürecini yalanlar ve tavizler üzerine inşa ettiğini öne süren MHP Manisa Milletvekili Akçay, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

"Adına demokratikleşme denen çözüm sürecinde Türkiye Cumhuriyeti'nde Türk bayrağı yakılmış. 'Ne Mutlu Türküm Diyene' yazıları silinmiş. Atatürk büstleri yıkılmış. Terörist heykeli dikilmiştir. Bu nasıl bir demokratikleşmedir ki, devletin bayrağı ve kurucu değerleri hedef alınmaktadır! Bu süreç, yıkım sürecinden başka bir anlam taşımamaktadır. Yıkım süreci de her türlü yalan ve tavizle sürdürülmüştür. Hükümet 'analar ağlamayacak, şehit haberleri gelmeyecek' dedi. Yalan çıktı. 'PKK silahları bırakacak, sınır dışına çıkacak' dedi, yalan çıktı. PKK propagandası için sözde akil adamları memleketin dört bir yanına saldılar. 'Terör bitecek dediler', yalan çıktı."

PKK terör örgütüne karşı tavizkar bir politika izlendiğini söyleyen, açılım ve çözüm sürecinde PKK'nın yaptığı yığınakların artık AK Partililer tarafından da itiraf edildiğini kaydeden MHP'li Akçay şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan 7 Mart 2012'de, 'Bedeli ne olursa olsun bu meseleyi çözecek, son nefesimize kadar bu uğurda çalışmaya devam edeceğiz', 26 Şubat 2013'te 'Baldıran zehri içmekse, biz o baldıran zehrini de içeriz' dedi. Sonra da 6 Eylül 2015'te 'Bunlar (PKK) çözüm sürecini silah stoklama süreci olarak değerlendirdi. Çok ciddi bir silah stoklaması yaptılar' dedi. AKP terör örgütü PKK yığınak yaparken gözlerini yummuş, olan biteni adeta görmezden gelmiştir. Nitekim bugün Başbakan Davutoğlu 27 Ağustos'ta Türk milletinin beka mücadelesi verdiğini söylemiştir. Türkiye'yi beka sorunu altında bırakan süreç AKP'nin PKK ile sürdürdüğü müzakeredir. Bu sürecin en önemli aşamalarından birisi de askeri birliklerin terör örgütü PKK'ya operasyon yapmasına izin verilmemesidir."

TBMM'ye Başbakan, İçişleri Bakanı ile Milli Savunma Bakanı tarafından cevaplandırılmak üzere üç önerge verdiğini belirten MHP'li Akçay, şunları sordu:

"Bakanlar Kurulu'nun 05.08.2013 tarihli ve 2013/5234 sayılı kararının içeriği nedir? 1 Ağustos 2009 tarihi sonrasında Türk Silahlı Kuvvetleri'nden terör örgütü PKK'ya yönelik askeri operasyon yapmak için valiliklere gelen izin taleplerinin sayısı nedir? Bu taleplerin geliş tarihleri nedir? Bu talepler hangi valiliklere iletilmiştir? 1 Ağustos 2009 tarihi sonrasında Türk Silahlı Kuvvetleri'nden terör örgütü PKK'ya yönelik askeri operasyon yapmak için gelen izin taleplerinin kaç tanesi valilikler tarafından kabul edilmiştir? Kabul edilen taleplerin tarihleri nedir? Kabul edilen taleplere dair işlemlerin yapıldığı valilikler hangileridir?"

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler