HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Siyasetin zirvesi de sandıkta

Siyasetin zirvesinde ilk oy kullanan isim TBMM Başkanı Cemil Çiçek oldu. Mansur Yavaş, “Ben en az yüzde 51 istiyorum Allah’tan. İnşallah o da nasip olacak. İlk defa CHP’ye oy verdim” dedi.

Siyasetin zirvesi de sandıkta

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, oyunu Gölbaşı Şahin Sevin İlköğretim Okulu'nda kullandı.

Oy kullanacağı okula eşi Gülten Çiçek ile sivil plakalı araçla gelen Çiçek, gazetecilerin ilgisi arasında 1150 nolu sandığın olduğu sınıfa gitti.

Sandık görevlileri ile tokalaşan Çiçek, nüfus cüzdanlarını görevlilere verdi. Yapılan kontrolün ardından oylarını kullanan Çiçek ve eşi okuldan ayrıldı.

Çiçek, okuldan ayrılırken gazetecilere açıklamada bulundu. Seçimin tüm vatandaşlara hayırlı uğurlu olmasını temenni eden Çiçek, eşiyle birlikte vatandaşlık görevlerini yapmaya geldiklerini söyledi. Çiçek, tüm vatandaşların çok haklı bir mazereti olmadıkça oy vermeye çağırarak, "İnşallah bu seçim tüm milletimiz için hayırlı uğurlu olur. Huzurlu bir seçim geçirmemizi diliyorum" dedi.

Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Elbette, bu seçimin kazananı ve kaybedeni olacak, ama kazananı demokrasi ve milletimizdir. Bu anlayışla, seçimlere bakmak gerekir. Cumartesi günü akşam saat 18.00'e kadar tüm adaylar ve siyasi partilerimiz, düşüncelerini ve kanaatlerini Türkiye için ne söylemek istiyorlarsa, bunların hepsini doğrusu söylediler. Bugün de söz sahibi olan millettir. Milletimiz de bir karar verecek. Yarın sabahtan itibaren de seçilmiş olan arkadaşlarımız, vatandaşlarımız ülkeye hizmet edecekler. Şimdiden başarılar diliyorum..."

MUSTAFA SARIGÜL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Nişantaşı Sait Çiftçi İlkokulu'nda oyunu kullandı. Zarfı sandığa 5 yaşındaki torunu Ayşe Naz ile birlikte atan Sarıgül, "Takdir İstanbullu yurttaşlarımın, takdir demokrasinin" dedi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Nişantaşı Sait Çiftçi İlkokulu 1278 No'lu sandıkta oyunu kullandı.Mustafa Sarıgül'ü, oğulları Ömer ve Emir Sarıgül, gelini Fatoş ile 5 yaşındaki torunu Ayşe Naz da yalnız bırakmadı. Oy pusulasını görevlilerden alan Mustafa Sarıgül, basın mensuplarına dönerek,"Bu kadar kamera varsa seçimleri kazanıyoruz" dedi.

Oy kullanma işleminin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Sarıgül, demokrasinin ve sevginin kazanmasını istediğini belirtti. Seçim süreci boyunca çalmadığı kapı bırakmadığını dile getiren Sarıgül, "Takdir İstanbullu yurttaşlarımın, takdir demokrasinin" dedi. CHP'li Sarıgül, ailesiyle birlikte basın mensuplarına poz verdikten sonra okuldan ayrıldı.

DEMİRTAŞ VE KIŞANAK

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gültan Kışanak, oylarını Diyarbakır'da kullandı.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş eşi Başak Demirtaş ile birlikte merkez Kayapınar İlçesi'ndeki Şehit Jandarma Üsteğmen Tevfik Pehlivan Ortaokulu'nda 1266 nolu sandıkta oyunu kullandı. Demirtaş, oy kullandıktan sonra, seçim sonuçlarının Türkiye'deki bütün siyasi partiler ve yurttaşlara hayırlı olmasını diledi. Demirtaş, "Şu saate kadar ciddi bir seçim güvenliği tehdidi olduğuna dair bilgi almadık. Umut ediyorum son saate kadar böyle sürecektir" dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gültan Kışanak ise, merkez Kayapınar İlçesi'ndeki Şehit Öğretmen Ayşe Numan Konakçı İlköğretim Okulu'nda 1397 nolu sandıkta kullandı. Kışanak, "Yerel yönetimler demokrasilerde temel taşıdır. Yerel yönetimlerde halkın iradesi ne kadar güçlü yansırsa sandığa ve yerel yönetimler ne kadar güçlü olursa o ülkede demokrasinin kalitesi de o kadar yüksek olur" dedi.

ENGELLİ VATANDAŞI 3 KAT ÇIKARDILAR

Diyarbakır'da devam eden yoğun kar yağışına rağmen vatandaşlar oy kullanmak için sandık başına akın etti. Bedensel engelli olan ve tekerlekli sandalye ile yakınları tarafından oy vermeye getirilen Fikret Sezgin, oy kullanacağı sandığın 3'üncü katta yer alması üzerine büyük bir sıkıntı yaşadı. Yakınları tarafından 3'üncü kata taşınarak güçlükle çıkarılan Fikret Sezgin, yetkililere tepki gösterdi. Her seçimde aynı okulda oy kullanmasına ve bu sıkıntıyı dile getirmesine rağmen önlem alınmadığını belirten Sezgin, "Bedensel engellileri kimse düşünmüyor. Giriş katta oy kullanabilmem için yardımcı olmalarını istedim ama kimse oralı olmadı. Bu tam bir rezalet" dedi.

KADİR TOPBAŞ

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kadir Topbaş, Florya'daki Murat Külünk İlköğretim Okulu'nda oyunu kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Kadir Topbaş, oyunu eşi ve oğluyla birlikte geldiği Murat Kölük İlköğretim Okulu'ndaki 1351 numaralı sandıkta kullandı.

Seçmenlerin ilgisini toplayan, Topbaş bir süre sıra bekledikten sonra oyunu kullandı.

AYLİN KOTİL
CHP'nin Beyoğlu Belediye Başkan adayı Aylin Kotil, Beyoğlu Kabataş Ticaret Meslek Lisesi'nde 1129 No'lu sandıkta oyunu kullandı.

MANSUR YAVAŞ

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, “Ben en az yüzde 51 istiyorum Allah’tan. İnşallah o da nasip olacak. İlk defa CHP’ye oy verdim” dedi.

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, oyunu Balgat Hasan Özbay İmamhatip Ortaokulu’nda kullandı. 4268 No’lu sandıkta oy kullanan Yavaş, oy kullanmasının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Sonuçlara ilişkin değerlendirme isteyen gazeteciye Yavaş, “ Ben en az yüzde 51 istiyorum Allah’tan. İnşallah o da nasip olacak” diye konuştu.

CHP’nin Türkiye genelindeki oylarına ilişkin Yavaş, “Yüzde 30’ları geçeceğini düşünüyorum CHP’nin ama genel siyasetle biz çok ilgilenemedik. Ancak Ankara projeleriyle ilgilendiğimiz için çok takip şansımız olmadı. Ankara’ya ilişkin daha çok öngörümüz var” ifadelerini kullandı.

Ankara’yı kazandıktan sonra kutlama programının olup olmadığının sorulması üzerine Yavaş, “Şuanda yok. Tabi sandıktan çıkmadan seçim kazandık denmez. Büyük ihtimalle kazanacağız. Ondan sonra bir program yapacağız. Çok acelemiz yok. Mütevazi bir şekilde kutlarız” dedi.

CHP’ye ilk defa oy vermesiyle ilgili sorulan soruya Yavaş, “Evet ilk defa CHP’ye oy verdim. Logolara takılmamak lazım. Genel Merkez’de takip edeceğim. İnşallah Ankaramız için ülkemiz için hayırlara vesile olsun diyorum. Ankara artık kirli siyasetten kurtuluyor bunun müjdesini verebilirim” şeklinde konuştu.

Masur Yavaş’ın eşi Nursen Yavaş da sonuçların hayırlı olmasını dileyerek, ilk defa CHP’ye oy kullandığını kaydetti.

MEVLÜT KARAKAYA

MHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mevlüt Karakaya, oyunu, eşi ile birlikte oyunu Ümitköy anadolu Lisesi'nde kullandı.

Mevlüt Karakaya, Eşi Serpil ile birlikte beraberlerinde çocukları Gül Kadriye ve Burak Karakaya olduğu halde sabah 11.00 sıralarında partililerle birlikte oy kullanmak üzere Ümitköy Anadolu Lisesi'ne geldi. Önce Serpil Karakaya oyunu 4497 numaralı sandıkta kullandı. Ardından MHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mevlüt Karakaya aynı sandıkta oyunu kullandı. MHP'li Karakaya oyunu kullandıktan sonra yaptığı kısa açıkllamada, "Hoşgörü, kutuplaşmayı yenecektir. Bu seçim vatanımıza, milletimize hayırlu uğurlu olsun" dedi.

İSMET YILMAZ
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, oyunu memleketi Sivas'ta Fevzi Paşa İlköğretim Okulu'nda kayıtlı olduğu 1320 nolu sandıkta kullandı.

ERTUĞRUL KÜRKÇÜ
HDP Eşbaşkanı Ertuğrul Kürkçü, 2014 yerel seçimleri dolayısıyla Cihangir'deki Münir Özkul İlköğretim Okulu'nda oyunu kullandı.

MASUM TÜRKER
DSP Genel Başkanı Masum Türker oyunu Ataşehir'deki TEB İlköğretim Okulu'nda kullandı.

OSMAN BAYDEMİR
BDP Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Baydemir oyunu Anadolu Lisesi'nde eşi Reyhan Yalçındağ Baydemir ile kullandı.

Ahmet Necdet Sezer, oyunu kullanmak için kuyrukta sıra bekledi

10'uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, ikamet ettiği Ankaranın Gölbaşı ilçesinde oyunu kullanmak için kuyrukta sırasını bekledi.

Ahmet Necdet Sezer, beraberinde eşi Semra Sezer ile birlikte oy kullanacağı Gölbaşı'nın Karşıyaka Mahallesi'nde bulunan Şahin Sevin İlkokulu'na saat 12.00 sıralarında geldi. Sezer çifti, 1150 nolu sandıkta oyunu kullanmak için vatandaşlarla birlikte sıraya girdi. Kuyrukta sırasını bekleyen Sezer çifti, yaklaşık 30 dakika sırasısını bekledikten sonra oyunu kullandılar. Sezer, oyunu kullandıktan sonra vatandaşlarla hatıra fotoğrafları çektirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu, İçişleri Eski Bakanı Oğuz Kağan Köksal, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, TBMM Eski Başkan Vekili Ömer İzgi de Şahin Sevin İlkokulu'ndaki 1150 nolu sandıkta oylarını eşleri ile birlikte kullandılar.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler