HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son seçim anketinde iki büyük sürpriz! Baraj altında kalıyor

İstanbul Ekonomi Araştırma'nın yaptığı son seçim anketine göre, Meral Akşener'in partisi İYİ Parti yüzde 10,7 desteklenirken, MHP yüzde 6,7 destek aldı. Araştırmada, MHP seçmeninin yüzde 38,8’inin İYİ Parti’ye oy verebileceği sonucunun çıktığı belirtildi.

Son seçim anketinde iki büyük sürpriz! Baraj altında kalıyor

Türkiye 2019 seçime gitmeye hazırlanırken anket şirketleri çalışmalarına hız verdi. İstanbul Ekonomi Araştırma ekibinin 1537 kişi ile 12 ilde bilgisayar destekli telefon görüşmesi (CATI) yöntemiyle yapılan araştırmaya göre, MHP yüzde 10 barajının altında kalıyor. Meral Akşener’in başında olduğu İyi Parti ise yüzde 10,7 ile barajı geçiyor. Araştırma sonucuna göre, CHP seçmeninin yüzde 26.8’i, MHP seçmeninin ise yüzde 38,8’i İYİ Parti’ye oy verebileceği ifade edildi.

Araştırmaya göre partilerin oy oranları şöyle:

AK Parti: %41,5
Cumhuriyet Halk Partisi: %16,8
Halkların Demokratik Partisi: %10,8
İYİ Parti: %10,7
Milliyetçi Hareket Partisi: %6,7

Artı Gerçek’in haberine göre, İstanbul Ekonomi Araştırma Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Can Selçuki, çalışmanın 1-13 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirildiğini ve sonuçların hata payının +/- yüzde 2.5 olarak belirlendiğini söyledi.

AB ÜYELİĞİNE DESTEK YÜZDE 57

Ankete katılanlara “Türkiye’nin AB (Avrupa Birliği) üyeliğini destekliyor musunuz” sorusu da yöneltildi. Buna göre, katılımcıların yüzde 57’si AB üyeliğini destekliyor. AB üyeliği, en çok CHP ve HDP seçmenleri tarafından destekleniyor. AKP seçmenlerinin yüzde 46,7’si, MHP seçmenlerinin ise yüzde 44,6’sı yine AB üyeliğini destekliyor. Dış politikayla ilgili araştırmalar içeren çalışmada, “Türkiye, güvenlik ihtiyacını NATO dışında kalarak sağlayabilir mi?” sorusu da soruldu. Ankete katılanların yüzde 67’si “evet” derken, yüzde 33’ü “hayır” yanıtını verdi.


En Çok Aranan Haberler