HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tanrıkulu “kaynaşma toplantılarını” sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, AKP yönetiminin 7 Haziran seçimlerinde görev alacak okul müdürleri ile kaynaşma toplantıları düzenlediği iddiası doğru mu" diye sordu.

ANKARA (ANKA) - Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi. Basına yansıyan haberler göre, AK Parti yönetiminin alınan kararlar doğrultusunda 7 Haziran seçimlerinde görevli olacak okul müdürleri ile kaynaşma toplantıları düzenlediği iddialarını Meclis gündemine taşıyan Tanrıkulu, "Bu toplantılarda AKP ilçe teşkilatı ile okul müdürlerinin yakınlaşmasının sağlandığı, hatta bu kapsamdaki ilk toplantının 80 okul müdürüyle Ankara'nın Çankaya semtinde yapıldığı yine iddialar arasındadır. Basında da yer alan söz konusu yemekli toplantıda seçimlerin konuşulduğu ve yapılan toplantıda 7 Haziran seçimlerinde okul müdürlerinden sandıkların güvenliğinin sağlanmasının istendiği ve seçimler konusunda farklı anlamlara yol açabilecek mesajlar verildiği iddia edilmektedir" dedi. Tanrıkulu, Başbakan'dan şu soruların yanıtını istedi:

"AKP yönetiminin 7 Haziran seçimlerinde görev alacak okul müdürleri ile kaynaşma toplantıları düzenlediği iddiası doğru mudur? Bu toplantılara katılan kişiler kimlerdir ve unvanları nedir? Hangi yetkiye dayanarak bu toplantılara katılmışlardır?

Kaynaşma toplantısı ne demektir? Hangi konularda kaynaşma toplantısı yapılmıştır?

Bu toplantılarda okul müdürlerine talimat verildiği iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, kim ya da kimler hangi konularda okul müdürlerine talimat vermişlerdir?

İddia doğru ise, AKP yönetimi 7 Haziran seçimlerinde görev alacak okul müdürleri ile düzenlediği kaynaşma toplantı sayısı kaçtır?

AKP yönetimi 7 Haziran seçimlerinde görev alacak hangi okulların müdürleri ile toplantı yapmıştır?

Kaynaşma toplantıları hangi illerde düzenlenmiştir? Kaynaşma toplantılarına katılan okul müdürü sayısı kaçtır?

İddia doğru ise, AKP yönetiminin 7 Haziran seçimlerinde görev alacak okul müdürleri ile kaynaşmak istemesinin amacı nedir?

Okul Müdürleri ile yapılan toplantılarla ilgili soruşturma başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır?

Okul Müdürleri ile ilgili yapılan toplantı, 7 Haziran seçimlerinde çalışacak kamu görevlilerinin tarafsızlığını etkilemeye yönelik bir girişim değil midir?"

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler