HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yıldırım duyurdu: Artık Yüksekdağ modeli uygulanacak

HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ’ın vekilliğinin düşürülmesine ilişkin konuşan Başbakan Binali Yıldırım, diğer vekiller için de aynı uygulamanın söz konusu olacağını duyurdu.

Yıldırım duyurdu: Artık Yüksekdağ modeli uygulanacak

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde bir araya geldiği televizyon, gazete ve haber ajanslarının genel yayın yönetmenlerine açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Yıldırım, HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ’ın vekilliğinin düşürülmesine ilişkin şunları söyledi:

"GEÇMİŞTE OLMAMIŞ İSE BUGÜN OLMAYACAK DİYE BİR ŞEY YOK"

"Meclis'te oylama falan yapılmıyor. Milletvekilliği düşme usulu şu, kesinleşmiş ceza kararı olan bir milletvekilini, bu karar Meclis'e ulaşırsa görevli kürsüdeki başkan o kararı okuyor, bitiyor iş. O kararı okumamak suç. Yani görevini yerine getirmemiş oluyor. Geçmişte olmamış ise bugün olmayacak diye bir şey yok. Türkiye bir hukuk devleti. Her kim için isimler önemli değil, kim olursa olsun kesinleşmiş cezası olan milletvekili için anayasa çok açık. Yapılacak işlem belli ve bu işlem yapılmıştır. Bundan sonra olursa bundan sonra da aynısı yapılır. TBMM, herkese örnek olması lazım. Yani kanunları TBMM yapıyor. Kanun yapan yasama organının, bu kanunların gereğini yapan yargının kararlarını dikkate almaması düşünülemez."


En Çok Aranan Haberler