HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gelin ve damat adaylarına güzellik reçetesi

Düğün mevsimi geldi. Hayatının en özel gününde muhteşem görünmeyi hedefleyen gelin ve damat adayları da önlemlerini almaya başladı.

Gelin ve damat adaylarına güzellik reçetesi

Peki düğün töreninden hemen önce hangi yöntemler uygulanabilir, hangileri için belirli bir aydan önce tedaviye başlamak gerekir? Özel Dermamed Poliklinikleri kurucularından Dr. Levent Türbedar, büyüleyici görünüme sahip olabilmek için düğün töreni öncesinde yapılabilecek medikal estetik ve bakım uygulamaları anlattı.

Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte düğün sezonu da açıldı. Özel Dermamed Poliklinikleri kurucularından Dr. Levent Türbedar, düğün gününde yalnızca gelinlerin değil damat adaylarının da muhteşem görünmek için kendilerine başvurduklarını açıkladı. Kusursuz ve muhteşem görünüme ulaşmak için cerrahi müdahaleye gerek duyulmadan yapılabilecek çok sayıda uygulama olduğunu belirten Dr. Türbedar, bazı estetik müdahaleler için düğün tarihinden önce 2-3 aylık bir zaman diliminin gerektiğinin altını çizerek, “Gelin ve damat adayları düğün tarihlerinden yaklaşık iki-üç hafta? önce bir uzmana danışmalı ve cilt sorunlarına göre gereken tedaviyi uygulamaya başlamalılar. Genel olarak uygulamalar acısız olsa da kısa süreli kızarıklık veya çok hafif şişlikler meydana gelebilmekte. Bu görüntünün yok olması ve yapılan tedavinin tam olarak etkisini göstermesi için düğünden bir iki hafta önce işlemleri gerçekleşetirmek gerekir. Böylece yalnızca kendi düğününde hayran bırakan değil, sonrasında da kendisinden sözü edilen bir gelin olabilirler” dedi. Dr. Levent Türbedar düğün töreninin hemen öncesinde uygulanabilecek yöntemleri ve zaman gerektiren işlemleri anlattı.

Düğün töreninin hemen öncesinde yapılabilecek uygulamalar

Işıltı dolgusu ile gözaltı morlukları yok edilebilir: Mezoterapi ve dolgu tekniklerini birleştiren yeni bir konsept olan ışıltı dolgusu yaklaşık bir yıl etkisini sürdürüyor. Ağrı oluşmuyor, morluk ve şişlik ise çok düşük seviyede yaşanıyor. Uygulamada cildin ışığı yansıtma kapasitesinin artırıldığını ve ilk uygulamadan itibaren ciltte gözle görülür bir ışıltı sağlandığını belirten Dr. Türbedar, “Yüz geneline uygulanan ışıltı dolgusunda aminoasid, antioksidan, vitamin ve mineraller ile cildin dış etkenlere karşı savunması artırılıyor. Yöntem yüzümüzdeki en dikkat çeken yerlerden biri olan gözaltı bölgesine de uygulanabilmesiyle fark yaratıyor. Gözaltı ile yanak arasında bulunan çöküklükler, oluklar ve göz torbalarının alt kısmı rahat bir şekilde tedavi edilebiliyor. Protein, vitamin, antioksidan ve mineraller ile gözaltı morlukları da belirgin oranda yok oluyor” şeklinde konuştu.

Cilt tedavileri ile kusursuz bir cilt: Cilt ve cilt altı dokusunun 20'li yaşlardan itibaren yaşlanmaya başladığını kaydeden Dr. Levent Türbedar, “Düğün öncesi daha canlı, daha gergin, doğal ve parlak bir cilt yapısına sahip olmak için Akne -Leke Tedavisi, Kumlu Peeling, Nem bakımları ve Oksijen Terapi'den oluşan komple bakım kürler var. Cildin ihtiyacı olan bakım ve tedavi türüne göre bir paket uygulayarak gelin ve damat adayları düğün gününde lekesiz, parıldayan bir cilde sahip olabilir” diye konuştu.

Saç bakımı ile güzellik tamamlanmalı: Gelin ve damatların yüzden sonra en çok dikkat çeken bölgesinin saçlar olduğunu hatırlatan Dr. Levent Türbedar; gür, parlayan ve sağlıklı saçlar için kısa sürede sonuç verebilecek farklı tedavi seçenekleri oluğunu belirtti. Dr. Levent Türbedar, “Saç mezoterapisi ile adaylar düğün gününe hazırlanabilir. Saç mezoterapisinde saçlı dokunun 2-3 mm altına inerek, ince uçlu iğneler vasıtasıyla dokunun beslenmesini ve güçlenmesini sağlayacak vitamin, antioksidan ve hastaya özel farklı bileşimler içeren sıvı enjekte ediliyor. Böylece kısa sürede daha sağlıklı ve gür saçlara sahip olunabiliyor” dedi.

Lazer epilasyon unutulmamalı: Düğünün hemen öncesinde ya da aylar öncesinden başlanabilecek olan lazer epilasyon güzelliğin önündeki istenmeyen tüyleri yok eden en başarılı yöntem. Lazer epilasyonda özellikle damat adaylarının boyun, yanak ve göğüs bölgesindeki tüyler için kendilerine başvurduğunu söyleyen Dr. Türbedar, “Gelinler için standart haline gelen bu uygulama, artık erkeklerin de vazgeçilmezi. Özellikle düğün töreni öncesinde istenmeyen detaylarla uğraşmamak için damat adayları 15 dakikada koltukaltı, yanak, kulak çevresi, elmacık ve boyun bölgelerindeki tüylerinden kurtulabiliyorlar” dedi.

Düğünden 3-4 ay önce uygulanması gereken işlemler

Karbon peeling (pst) ile cilt iyileştirme kürü: Gelin ve damat adaylarının düğün gününde pürüzsüz bir cilde sahip olmaları için karbon peeling uygulamasını tercih ettiklerini belirten Dr. Levent Türbedar, “Bu uygulama ile ciltteki lekeler, büyümüş gözenekler, yağlanma düzensizliği, sarkmalar tedavi edebiliyoruz. Ağrısız ve enjeksiyonsuz oluşu ayrı bir avantaj sunuyor. Ortalama 30 dakika süren işlem sonrası ciltte hafif bir pembelik dışında yan etki gözlenmiyor. Genellikle hastaların ihtiyacına göre 7-10 gün arayla 5-10 seans uygulanabiliyor. Uygulama sonrasında lekeler giderilmiş, gözenekleri küçülmüş, gerginliği artmış, kırışıklığı azalmış bir cilt ortaya çıkıyor çıkabiliyor” dedi.

İple yüz gerdirme yöntemiyle daha sıkı bir cilt: Yaklaşık 45 dakikalık bir işlem olan iple yüz gerdirme işlemi ( D lift) ile ameliyata gerek duyulmadan gençleşme sağlanabiliyor. İşlemin tam olarak etkisini gösterebilmesi için düğün tarihinden 2-3 ay önce uygulamanın yapılması gerktiğinin altını çizen Dr. Levent Türbedar, “İple yüz germe (D Lift) insan dokusuna uyumlu olan, özel üretilen iplerin ince bir iğne yardımı ile cilt altına yerleştirilmesine dayanan bir uygulamadır. Lokal anestezi ile uygulama yapma konforu sağlar. Uygulandığı bölgede hızlı bir toparlanma etkisi gösterir. Hastayı sosyal hayatında tutarak tedavi olanağı sunan yöntem, kadın - erkek tüm hastalarda güvenle kullanılabilir.” dedi.

Botoks- dolgu: Botoks, istenmeyen mimiklerin engellenmesinde ve mimikler ya da yaş almayla oluşmaya başlayan çizgilerin oluşmaması, artmaması için yapılıyor. Dolgu ise dudakların daha dogun görünemsi ya da yanak ve yüzün ihtiyaç duyulan bölgelerinde dolgunlu vermesi amacıyla uygulanabiliyor. Botoks ve dolgu uygulamalarının da düğünden en az bir-iki ay öncesinden yapılması gerektiğini kaydeden Dr. Levent Türbedar, “İstenilen sonuca ulaşabilmek için bu uygulamaları yaptırmayı düşünen gelin ve damat adayları düğün tarihinden bir-iki ay öncesini tercih etmeliler” şeklinde konuştu.

Ameliyatsız burun estetiği: Düğün öncesinde özellikle fotoğraflarda daha bütünsel bir güzel bir görünüme sahip olmak için ameliyatsız burun estetiğine başvuran gelin ve damat adayı sayısının oldukça fazla olduğunu kaydeden Dr. Levent Türbedar, “Burun bölgesinin orantısı özellikle fotoğraflarda güzel çıkmak için önemli. Gelin ve damat adayları ameliyat istemedikleri zaman bu uygulamayı tercih edebiliyorlar. Uygulama sonrasında; kısa sürede geçen lokal şişlik, morluk, burun ucunda bazen 15 gün kadar sürebilen kırmızılıklar görülebilir. Bu metodun en iyi yanlarından biri de önden deneme şansı buluyor olmamızdır. Beğenilmediği takdirde bu dolgu maddesini 2 - 3 gün içinde eritebilen güvenli maddeler de mevcuttur. Ancak şimdiye kadar burnundan memnun olmayan ve dolguyu eritmek isteyen hastamız olmamıştır” ifadesini kullandı.

Radyofrekans Tedavisi: Radyofrekan yöntemi ile cildin yenilenerek sağlıklı ve gergin bir görünüme sahip olabileceğini kaydeden Dr. Levent Türbedar, “Bu yöntemin temel amacı, cilde zarar vermeyecek bir ısıyla cildin iyileşme mekanizmasını harekete geçirmek ve cildin doğal olarak yenilenmesini sağlamak. Uygulama ile hücre sayısı artar, kolajen ve elastin dokusu yenilenir. Zaman içinde porlar küçülür, elastikiyet artar, ciltteki yenilenmeden dolayı lekelenmeler bile azalır, yani cilt kalitesi artar” dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler