HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hasta hizmetleri, meslek olma yolunda ilerliyor!

Acıbadem, Hasta Hizmetleri Haftası’nı “Küçük bir Adım At, Büyük Bir Fark Yarat” sloganıyla kutladı.

Acıbadem Sağlık Grubu’na bağlı Hasta Hizmetleri departmanı, hasta memnuniyetinde fark yaratmak amacıyla Hasta Hizmetleri Haftası’nı bu yıl, “Küçük Bir Adım At, Büyük Bir Fark Yarat” sloganıyla kutladı. Bir hafta boyunca gerçekleştirilen etkinliklerin ilkinde, Acıbadem Sağlık Grubu’nun yurt genelindeki hastane ve tıp merkezlerinden onlarca Hasta Hizmetleri çalışanı Acıbadem Maslak Hastanesi konferans salonunda bir araya geldi. Gün boyu hem eğlendirici hem öğretici etkinliklerle süren kutlamaya katılan Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar “İnanıyorum ki Hasta Hizmetleri Haftası gelecek yıllarda tüm ülkede kutlanacak bir hafta olacak” diye konuştu.

Sabah mesainin başlamasından önce bankonun arkasına geçen isimsiz kahramanlar; hasta hizmetleri çalışanları. Hasta ve hasta yakınlarına gün boyu randevu süreçlerinden hasta yatış ve taburculuk işlemlerine, hastane içerisinde rehberlik etmekten onlara destek olmaya dek birçok görevi omuzlarında taşıyor, güler yüzleri ve hastaların işini kolaylaştırmalarıyla çalıştıkları kurumun imajına çok önemli değer katıyorlar. Bazen yeni doğum yapan annenin sevincine ortak oluyorlar, bazen ameliyata giren hastanın yakınının elini tutarak destek veriyorlar.

Acıbadem Sağlık Grubu, Hasta Hizmetleri çalışanlarının işini meslekleştirmek amacıyla 4 yıl önce Hasta Hizmetleri Haftası’nı kutlamaya başladı. Çıta her geçen yıl daha da yükseldi ve küçük adımlarla çıkılan yolda büyük mesafeler kaydedildi. Her yıl Nisan ayının ikinci haftası kutlanan Hasta Hizmetleri Haftası kapsamında bu kez Anadolu’nun çeşitli illerinden ve İstanbul’daki birçok hastane ve tıp merkezinden Acıbadem Hasta Hizmetleri çalışanları bir araya geldi.

Tek yürek olup kutlandı

Bu yıl 6-12 Nisan tarihleri arasında yapılan kutlama kapsamında, Acıbadem Sağlık Grubu’nun Kocaeli, Adana, Ankara, Bursa, Bodrum gibi yurt genelindeki hastane ve tıp merkezinden Hasta Hizmetleri personeli İstanbul’da bir araya geldi. Bu anlamlı kutlamada hastane direktörleri ve yöneticileri de onları yalnız bırakmadı. Çeşitli aktivitelerle eğitim ve eğlence dolu bir gün geçirildi. Haftanın önemine ve mesleğe yönelik konuşmalar yapıldı, hastaneler arası yarışmalar gerçekleştirildi. Kompetanlık sınavı birincilerine de aynı etkinlikte ödülleri verildi.

Kutsal ve önemli bir ‘meslek’

Hasta hizmetleri ve hasta memnuniyetinde fark yaratmak amacıyla bu yıl “Küçük Bir Adım At, Büyük Bir Fark Yarat” sloganıyla kutlanan Hasta Hizmetleri Haftası kapsamında konuşan Acıbadem Sağlık Grubu Hasta Hizmetleri Direktörü Serpil Sarıaydın, Hasta Hizmetleri işini meslekleştirme yolunda önemli yol aldıklarını belirtti. Acıbadem Sağlık Grubu Genel Müdür Yardımcısı Tahsin Güney, Hasta Hizmetleri çalışanlarının son derece kutsal ve önemli bir görev üstlendiklerini vurgularken Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Haluk Özsarı da, sağlık hizmetlerinin bir ekip işi olduğuna dikkat çekti. Doç. Dr. Özsarı, hasta odaklı çalışma, işini severek yapma, hastalarla empati kurma ve içselleştirmenin önemini vurguladı. Etkinlik kapsamında Eğitmen Doç. Dr. Merih Tangün de “Fark yaratıp değer katmak” ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Fark yaratmanın yol haritasını çizen Doç. Dr. Tangün katılımcılara önemli mesajlar verdi.

Hastane yöneticileri de banko arkasında!

Yılın başından itibaren gerçekleştirilen ‘Hasta Hizmetleri Bilgi Yarışması’nın finali ile renklenen etkinlikte, ilginç videolar da gösterildi. Yöneticilerin Hasta Hizmetleri bankosuna oturup ‘Hasta Hizmetleri personeli’ olarak geçirdikleri anlar, hasta hizmetleri çalışanlarının hastalarla yaptıkları röportajlar ve “Fark yaratmak” temalı video çekimlerinde ilk 3’e girenlere ödüller de yine etkinlik kapsamında gerçekleştirildi. Hasta hizmetleri bünyesinde ilk üçe giren kompetanlara sertifikalarının da takdim edildiği törene Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Seher Aydınlar da katıldı. Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar “Hasta hizmetleri grubu bizim sistemimiz içerisinde ikinci büyük grup. Hemşirelerden sonra hasta hizmetleri geliyor. Mükemmel hizmet veriyorlar. İnanıyorum ki Hasta Hizmetleri gelecek yıllarda bütün ülkede kutlanacak bir hafta olacak” diye konuştu. Hem eğlendirici hem öğretici etkinlik, gün sonunda hep birlikte 4. yıl pastasının kesilmesi ile son buldu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler