HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İktidarsızlıkta enjeksiyon tedavisi

Sertleşme sorunu belli bir yaştan sonra erkeklerin bir çoğunda görülebilen bir sağlık problemidir.

İktidarsızlıkta enjeksiyon tedavisi

Halk arasında iktidarsızlık olarak da isimlendirilen bu rahatsızlıkta hasta cinsel ilişki için yeterli penis sertliğini sağlayamamaktadır. Sertleşme sorunu genç yaşlarda da görülebilmektedir.

Hastanın ayrıntılı bir hikayesi, sıkıntılarının ne zaman başladığı, şiddeti ile ilgili bilgiler alınır. Hastanın başka hastalıklarının olup olmadığı, kullandığı ilaçlar, geçirdiği ameliyatlar hakkında ayrıntılı bilgiler toplanır. Bu değerlendirmeler eşliğinde hastadan kan tahlilleri ve gerek duyulursa penil doppler ultrason tetkiki istenir.

Hastanın kullandığı ilaçlar içerisinde sertleşmeyi kötü yönde etkileyen ilaç varsa değiştirilmesi için ilacı veren doktoru ile iletişime geçilir.

Sertleşme sorunu tedavisinde bütün dünyada kullanılan 5- 6 çeşit yöntem bulunmaktadır. Sonuçlar eşliğinde bu tedavi seçeneklerinden hangisi veya hangilerinin hastaya uygun olacağına karar verilerek tedaviye başlanır.

Bu tedaviler ağızdan alınan ilaçlar, penise şok dalga tedavisi(EDSWT), penise enjeksiyon tedavisi, vakum tedavisi ve penis protezi uygulamasıdır.

Penise enjeksiyon uygulaması hastalara öğretilerek tek ilaçla veya birkaç ilacın karışımı ile hazırlanan kokteylin cinsel ilişki öncesi penise yapılması şeklinde uygulanır. Enjeksiyondaki ilaç seçimi ve doza bağlı olarak penisteki sertlik kuvveti ve süresi değişir. Amaç yaklaşık 1 - 1.5 saatlik sertlik sağlayacak dozu belirleyerek her defasında bu dozda ilacın uygulanarak cinsel birleşmenin gerçekleşmesini sağlamaktır.

Penise enjeksiyon uygulaması özellikle ağızdan alınan ilaçlarla yeterli sertliği sağlayamayan hastalarda çok etkili olmaktadır. Enjeksiyon haftada en çok 3 kez yapılmakta ve enjeksiyonlar arasında en az 24 saat geçmesi gerekmektedir.

Op.Dr.Murat ÇELTİK

Doktorlar merkezi

Abdi İpekçi cad. Reasürans Han 1 No:57 Kat :3 Nişantaşı İstanbul

Tel: 0 212 234 58 55

www.muradceltik.com

www.facebook.com/opdrmuratceltik

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler