HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyon şikayeti 34 kat arttı

Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz ve Doç. Dr. Ahmet Sebe, soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyon şikayetiyle hastaneye başvuruların 3-4 kat arttığını söyledi.

Soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyon şikayeti 34 kat arttı

Havaların soğumasıyla birlikte üst ve alt solunum yolu hastalıkları, çocuklar da dahil hızla yayılıyor. Hastane koridorları ve acil servisler, gribal enfeksiyon şikayetiyle gelenlerle dolup taşıyor. Kış ayları dolayısıyla artış hızı yükselen hastalıkla mücadele için soğuktan korunma, iyi beslenme ve kapalı ortamlarda kalınmaması öneriliyor. Adana'daki devlet hastanelerine günlük başvuran hasta sayısının ise binlerle ifade edildiği vurgulandı ancak sayı ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Yetişkin Acil Servisi Sorumlusu Doç. Dr. Ahmet Sebe serviste daha önce günlük ortalama 200-250 hastayı tedavi ettiklerini, bunların yaklaşık yüzde 30'unun üst solunum yolu enfeksiyonu şikayetiyle kendilerine başvurduğunu anlattı. Soğuk havalarla birlikte servise başvuran hasta sayısının ortalama 400-450 kişiye kadar yükseldiğini aktaran Doç. Dr. Ahmet Sebe, "Bu kişilerin de yüzde 70'i soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyon gibi şikayetlerle geliyor. Malum kış şartları. İnsanlar kapalı ortamda daha fazla bulunuyor. Bu dönem virüslerin bulaşma riski daha fazla" dedi.

SURİYELİ GÖÇMENLERDEN BULAŞAN BİR HASTALIK GÖZLENMEDİ

Adana Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Acil Servisi Sorumlusu Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz ise şunları kaydetti:

"Servisimize üst solunum yolu enfeksiyonu şikayetiyle gelenler de ciddi bir artış var. Daha önce bu şikayetle hastanemize gelenlerin oranı yüzde 30'lardayken şu an 3-4 kat artmış durumda. Bu dönem viral hastalıkların sık görüldüğü bir dönem. Ama önceki yıllarda da böyle oluyordu. 'Salgın' diye bir ifade kullanamam. Çünkü tüm sağlık merkezlerine başvuran kişilerin hangi şikayetle başvurduğunu bilmemiz gerekir. Kış şartlarında üst solunum yolu enfeksiyonları sık görünür. Çünkü daha çok kapalı ortamda kalınıyor, soğukların etkisi var, virüs bulaşıyor. Suriyeli göçmenlerden bulaşan bir virüs veya bulaşıcı hastalıklarla ilgili duyumum olmuştu. Bu konuya özellikle dikkat ettim ama böyle bir gözlemim olmadı."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler