HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sonbahar halsizliği depresyonu nasıl tedavi edilir?

Mevsimlerin soğumaya başladığı bu günlerde, doğadaki değişim gibi insan vücudunda da bir çok hormonal değişim olur.

Sonbahar halsizliği depresyonu nasıl tedavi edilir?

Bu değişimlerin amacı değişen iklime uyum çabasıdır. Tabi ki bu değişimden beyin ve sinir sisteminin etkilenmemesi imkansızdır.

Sonbaharla değişen havayla beraber sinir sisteminin biyokimyası bozulur ve depresyon hastalığına çok sık yakalanılır. Kişi mutsuz ve isteksiz olur. Hani derler ya sonbahar en güzel aşkların bile sona erdiği mevsimdir. Yüreklerdeki sevgiyi, aşkı, umudu alıp götürür yerine hüznü, ayrılığı ve daha ne kadar tuhaf duygu varsa onları getirir bu mevsim. Kış mevsiminin sert ve soğuk havalarından bile daha acımasızdır.

Sinir sisteminin zayıflaması ile beraber vücudumuzun savunma mekanizması zayıflar ve bir çok hastalığa zemin hazırlanır.Hava değişimi ile damarlarda kasılma olur tansiyon hafif yükselir, tüm vücut bu durumdan etkilenir. Değişen hormonlar tüm organ sisteminin işleyişini bozar. Bu yüzden kalp damar rahatsızlığı ve felç bu mevsimde sıkça görülür. Sonbahar ayı bu yüzden ölüm ve hüzün ayı olarak bilinir.

KİŞİDE AŞIRI HALSİZLİK DİKKAT DAĞINIKLIĞI VE ZEVK ALMAMA ,MUTSUZLUK SIK GÖRÜLÜR.

Sonbaharda sağlıklı olmak için;

1-Düzenli sağlık kontrolünü yaptırmak gerekir. Spor ve beslenmemize özen göstermek, gerekirse bunlar için destek olmak gerekir.

2-Basit depresyon için tabi ki tedaviye ihtiyaç duyulmaz. Fakat mutsuzluk ve isteksizlik artarsa, bu duruma uyku bozukluğu eklenirse tedavi olmak gerekir. Çünkü depresyonu sinir sisteminin gribi gibi düşünmek gerekir.

3-Depresyon kronik hal almamıssa artık günümüzde ilaçsız da tedavi edilmektedir. Bir çok kişi ilaç almamak için yada ilaç yan etki yaptığı için ilaç almaktan kaçınmakta ve depresyonla yaşamak zorunda kalmaktadır. Amerika da FDA onayı almış ve gebelerde bile rahatça uygulanabilen TMS tedavisi ile SONBAHAR DEPRESYONUNA İLAÇSIZ son verebilirsiniz.

Prof.Dr.Serdar Dağ

Nörolog

http://www.doktorlarmerkezi.com

.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler