HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Temassız incelme ile bölgesel zayıflama

Ne kadar zayıf olursak olalım, vücudumuzun belli bölgelerindeki fazlalıklar bizi rahatsız edebilir.

Temassız incelme ile bölgesel zayıflama

Özellikle bel çevresi, karın, kollar, basen bölgesi ve iç bacak bölgesel yağlanmanın en sık olarak rastlandığı bölgelerdir. Bu alanlarda diyetimize dikkat etsek, spor yapsak bile saklanan ve aynaya baktığımızda bizi rahatsız eden yağlanmalar olabilir. Bu gibi durumlarda yapmamız gereken bölgesel incelme tedavilerine yönelmektir.

Bölgesel incelme tedavileri arasında birçok yöntem bulunmaktadır. Bölgesel incelmede temel, o bölgede bulunan yağ hücrelerini azaltmaktır. Yağ eritmeden sadece ödem atılması ya da bağ dokusunun sıkılaştırılması, bu yağlardan kurtulmamız için yeterli değildir. Bu nedenle ben, bölgesel incelme tedavisinde en son teknoloji olan ‘Temassız İncelme’ tedavisini kullanmayı tercih ettim.

Temassız incelme tedavisinde Vanquish Me adındaki cihaz kullanılmaktadır. Bu tedavideki amaç, yağ hücrelerini küçültüp, dolaşım sistemi ile atılımını sağlamaktır. Bunu yaparken vücudun bağ dokusu da sıkılaştırılmakta, bu sayede dokuda herhangi bir gevşeme olmadan zayıflama sağlanmaktadır. Bu tedavide selektif radyofrekans teknolojisi kullanılmaktadır. Bu teknolojide radyo dalgaları özel olarak yağ hücrelerini hedefler. Yağ hücreleri düzeyinde radyo dalgaları ısıya dönüşmekte ve ısı yoluyla yağ hücreleri küçülmektedir. Küçülerek apoptoz dediğimiz hücre ölümü gerçekleşen yağ hücreleri ise dolaşım sistemi ile vücudumuzdan uzaklaştırılmaktadır.

Temassız incelme tedavisinin en önemli özelliği , uygulama yapılırken cihazın başlığı asla vücuda temas etmez. Bu sayede hem yeterli hijyen sağlanmış olur, hem de yollanacak radyo dalgaları çok daha geniş vücut alanlarına ulaşmış olur. Radyo dalgaları vücuda yaklaşık iki santimetre uzaklıktan ulaşır. Bu aralıkta radyo dalgaları çok geniş alana yayılıp etkili olur. Vakum gibi sistemlerde belli alanlar başlık içine alınarak etki sağlanırken, bu sistemin en önemli avantajı belli bir bölgede sınırlı kalmayıp, geniş alanda etkili olmasıdır. Bu radyodalgaları fazla olan yağlanmayı tespit edip, azaltmaktadır. Bu sayede zayıflayan bölge ile zaten zayıf olan bölge arasında tedavi sonrasında hiçbir görüntü farkı olmamaktadır. Vakum ya da çekme yapıldığında, çekme sonrasında normal dokuya göre daha gevşek bir deri oluşabilmektedir. Temassız incelme tedavisinde böyle bir risk bulunmamaktadır.

Temassız incelme tedavisinde 1 ayın sonunda belli bir oranda incelmeyi hedefleriz. Bu incelme miktarı kişiden kişiye değişkenlik gösterebilmektedir. Örneğin bölgesel olarak %60 ila %70 oranında fazla yağlanması olan bir kişide yağların erimesi daha hızlı olurken, %20 ila %30 oranında fazlalığı olan bir kişideki incelme daha yavaş olmaktadır. Ayrıca fazla yağlanması olan kişilerdeki tedavi süresi, daha az yağı olan kişilere göre daha kısadır. Bu nedenlerden dolayı, tedaviye başlamadan önce kişinin ölçümleri yapılmalı, kişinin bölgesel olarak fazlalık olan bölgesi fotoğraflanmalıdır. Sonrasında kişiye ortalama kaç santimetre incelebileceği ve bu incelmenin ne kadar sürede olacağı ile ilgili bilgilendirme yapılabilir.

Temassız incelme tedavisi ağrısızdır. Hasta tedavi sırasında sadece ısınma hisseder. Bu süreçte kişinin çok hareket etmesi istenmez. Karın, bel ve kol uygulamasında hastanın sabit olarak yatmasını isteriz. Ancak bacak uygulamasında kişi kitap, dergi vs. okuyabilir. Tedavi haftada bir olmak üzere toplam 4 seans yapılır. Seans aralıkları 1 hafta olmakla beraber bu süre 5 gün ila 15 gün aralığı olarak esnetilebilir. Tedavi sırasında hastanın vücuduna jel ya da krem gibi herhangi bir madde uygulanmaz. Kişini bölgesel olarak zayıflatmak istediğimiz vücut alanı üzerine cihaz başlığı temassız olarak yerleştirilir ve tedavinin sonlanması beklenir.

Temassız incelme tedavisinin avantajlarını özetlemek gerekirse:

1- Doktor kontrolünde yapılan bir tedavi olması
2- Temassız olması
3- Temassız olduğu için hijyenik olması
4- Tedavi sırasında herhangi bir krem, jel uygulanmıyor olması
5- Geniş alanlara uygulanabiliyor olması
6- Bölgesel zayıflamanın deride gevşeklik yapmadan sağlanıyor olması
7- Birçok bölgeye uygulama yapılabiliyor olması
8- Her mevsim yapılabiliyor olması
9- Ağrısız olması
10- Güvenilir olması
11- Tedavi sonrası sosyal hayata kalındığı yerden devam edilebiliyor olması olarak sayılabilir.

Sonuç olarak, bölgesel yağlarımızdan kurtulmak istiyorsak, tüm avantajlarını göz önünde bulundurarak Vanquish Me ile yapılan temassız incelme tedavisini bu amaç için seçebiliriz. Etkili, sonuca ulaşabildiğimiz ve güvenli bir tedavi olan temassız incelme tedavisi ile artık bölgesel yağlarımızdan kurtulmak çok daha kolay olacaktır.

Dr. Öykü Maraşoğlu Çelen

Dermatoloji Uzmanı

www.oykucelen.com

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler