HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erciyes Üniversitesi BESYO'dan anlamlı proje

Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretmenlik Bölümü Öğretim Elemanı ve Öğrencileri Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında son derece anlamlı ve örnek projeye imza attılar.

Erciyes Üniversitesi BESYO'dan anlamlı proje

Geçtiğimiz yıl aynı dersi görüp Yüksekokuldan mezun olan ve bu sene başında KPSS sınavında ki başarıları sayesinde atanarak görevlerine başlayan Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu mezunu Beden Eğitimi Öğretmenlerinin görev yaptığı Türkiye genelinde ki yaklaşık 25 okula spor malzemesi,kıyafet,Kırtasiye malzemeleri,Ayakkabı v.b konularında destek olan BESYO öğrencileri proje sırasında ve sonrasında son derece duygusal,mutlu anlar yaşadılar…

Proje koordinatörü ve yürütücüsü Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Elemanı Hasan AKSOYAK proje hakkında yaptığı değerlendirmede “Yaklaşık 2 yıldır bu dersi yürütmekteyim.Geçtiğimiz yıl kan bağışı, çevre düzenlemesi, Mavi kapak toplama kampanyası,İhtiyaç sahibi okullara spor malzemesi yardımı , Huzurevi ziyaretleri, Engellilerle Dostluk müsabakaları gibi bir çok proje düzenlemiştik. 2012-2013 Eğitim –Öğretim yılı Güz yarıyılında Yüksekokulumuzda yürütmüş olduğum Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında ise vize sınavları öncesi Türkiye genelinde Kayseri, Sivas, Kahramanmaraş, Yozgat, Kırşehir, Mardin, Şırnak,Kastamonu,Muş ve Niğde’de ki yaklaşık 25 Ortaokul ve Liseyi kapsayan çeşitli projeler düzenledik. Bu projeler kapsamında geçtiğimiz yıllarda okulumuzdan mezun olarak şuan Türkiye’nin dört köşesinde görev yapmakta olan değerli meslektaşlarımızın bizimle görüşmeleri ve ihtiyaçları doğrultusunda elimizden geldikçe onlara destek olmaya çalıştık. Öğretmenlik bölümünde bu dersi alan öğrencilerimiz gerçekten projenin başından sonuna kadar son derece özverili ve fedakarca projeye destek oldular. Topluma hizmet uygulamaları dersi ile birey olarak içinde yaşanılan topluma , kendi bilgi becerileri doğrultusunda ,karşılıksız hizmet anlayışını geliştirmek amaçlanmaktadır. Öğrencilerimiz kendileri de mezun olup göreve başladıklarında herhangi bir ihtiyaç durumunda ne tür bir yol izlemeleri gerektiğini bu proje sayesinde öğrenme şansı buldular. Topluma Hizmet Uygulamaları Öğretmen adaylarının sosyal becerilerinin gelişmesini desteklemekte ve toplum içinde ki sağlıklı iletişimi sağlamayı yardımcı olmaktadır. Vize sınavlarına kadar yapmış olduğumuz bu projelere ek olarak bu dönem içerisinde bedensel,zihinsel,işitme ve görme engellilerle ilgili birçok proje daha yapmayı planlamaktayız.
Bu anlamda bu projeyle tanımadığımız yüzlerde bir tebessüm hasıl etmeye çalışan ve bu tarifi imkansız ve kadirşinaz projeye destek olan Başta Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürümüz Sayın Prof.Dr. Kenan AYCAN’a,Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Akademik ve İdari Personeline, Destek olan tüm özel ve yerel kamu kurum ve kuruluşlarına, firmalara,hayırseverlere, vakıflara, ve teşekkürün en büyüğünü hak eden geleceğimizin mimarları gözbebeğimiz Öğretmenlik bölümü öğrencilerimize yürekten teşekkür ediyorum.” Dedi.

Proje kapsamında yaklaşık, 79 adet voleybol topu, 86 basketbol topu, 54 futbol topu, 43 hentbol topu, 32 badminton seti, 15 masa tenisi seti, 385 çift ayakkabı, 530 parça kıyafet, 2950 adet kurşun ve kırmızı kalem,320 kutu silgi, 735 kutu boya kalemi, 69 adet eşofman takımı, 20 torba çimento, 2 adet voleybol direği, 5 adet voleybol filesi, 5 adet basketbol filesi, 2 adet jimnastik minderi, 141 adet forma ve şort, 23 adet şapka, 47 adet ayrım forması, 130 adet ayrım hunisi, 151 adet defter, 282 adet hikaye ve okuma kitabı, 91 adet ders kitabı, 155 adet SBS ve YGS çalışma ve test kitabı, 78 adet ansiklopedi, 60 kutu sulu ve kuru boya, 15 adet ecza dolabı ve ecza seti, 1 adet radyo, 3 adet duvar saati, 100 adet havlu, 10 adet nevresim takımı, 75 kg un, 3 koli makarna,pirinç,mercimek v.b, 100 adet kravat, 126 adet okul süveteri, 62 adet beslenme çantası, 320 adet defter yüzü toplanarak ihtiyaç sahiplerine iletilmek üzere okullara ulaştırıldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler