HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

21 kişiyi öldüren lastik

Kayseri'de dün meydana gelen facia kazada otobüsün lastiğinin kabak olduğu, karda kaymanın nedeninin bu olabileceği belirtildi.

Kayseri'nin Pınarbaşı İlçesi'nin Olukkaya Mevkii'nde dün İstanbul'dan Muş'a giden bir yolcu otobüsü devrildi. Kazada 13’ü erkek, 7’si kadın, biri çocuk 21 kişi öldü. Feci kazada 7’i ağır 29 kişi yaralandı.

Kazanın kar ve tipi gibi kötü hava koşullarında direksiyon hakimiyetinin kaybolması nedeniyle meydana geldiği belirlendi. Bu arada, kazanın olduğu bölgenin yarım saat önce karayolları ekiplerince tuzlandığı, otobüsün sadece arka lastiklerinin kış lastiği olduğu ortaya çıktı.. Kar yağışı ve sis gibi kötü hava koşulları olan yoldaki kaza, saat 02.30 sıralarında meydana geldi.

OTOBÜSÜN SADECE ARKA LASTİKLERİ KIŞLIK

Hürriyet gazetesinde yer alan bilgilere göre, otobüste yapılan detaylı incelemede, arkadaki lastiklerin kar lastiği olduğu, öndeki lastiklerin ise, dört mevsim lastiği olduğu belirlendi. Polis yetkilileri, bu tür otobüslerin arkadan çekişli olduğu için ön lastiklerinin kış lastiği olma zorunluluğunun bulunmadığını ileri sürdüler. Yapılan teknik incelemede, Olukkaya mevkiini Karayolları ekiplerinin kazadan 30-40 dakika önce tuzladıkları belirlendi. Bu arada Kayseri- Malatya karayolu Olukkaya mevkiinde gece 02.30’dan itibaren duran trafik akışı, otobüsün enkazının kaldırılmasının ve yolun Karayolları ekiplerince temizlenmesinin ardından yeniden sağlandı.

LASTİK UZMANI DEĞERLENDİRDİ

Kaza yapan otobüsün lastiğinin fotoğraflarını inceleyen bir lastik uzmanı şöyle konuştu: Lastiklerde diş derinliğinde yasal sınırı 3 mm.’dir. Dolayısıyla diş derinliği 3 mm’nin altına düşen otobüs - kamyon lastikleri yasal sınır gereği yenileri ile değiştirilmelidir. Kayseri’de meydana gelen trafik kazasından sonra medyaya yansıyan görüntülerde kazaya karışan otobüsün lastiklerinin yasal sınır olan 3.0 mm’nin altında olduğunu söylemek ölçüm yapmadan pek doğru olmayacaktır. Ancak lastik fotolarında diş aralarında kar girebildiğini dikkate alarak yasal sınır olan 3.0 mm’nin üzerinde olduğu tahmin edilmektedir. Kış lastiği kullanımı ise sadece çeker aksta mecburi olup aks üzerinde bulunan dört adet lastikte de kullanılması gerekmektedir. Fotoğraflardan birinde görünen çeker aks lastiğinin dış tarafta takılı bulunan desenine bakarak kış lastiği olduğu söylenebilir. Fakat sağlıklı bir tespitte bulunabilmek için hem sağ (iç-dış) hem de sol (iç-dış) tarafta takılı bulunan lastiklerin hepsinin kontrol edilmesi gerekmektedir.

VALİ VE FİRMA SAHİBİ NELER DEDİ?

Kazayla ilgili olarak açıklamada bulunanKayseri Valisi Orhan Düzgün, "Yolcular camdan çıkmış, otobüs üzerilerine düşmüş" dedi. Otobüsü kaza yapan firmanın sahibi yaptığı açıklamada, olayda can kaybının artmasının tek sebebinin geç müdahale olduğunu, yaralıların otobüsün içinde saatlerce kurtarılmayı beklediğini söyledi.

KATLİAMDAN YARALI KURTULANLAR DEHŞETİ ANLATTI

Kazadan yaralı kurtulan Selcan Aydın: "Uyuyorduk, kucağımda bebeğim vardı. Ama şimdi bilmiyorum nerede. Uyandığımda arabanın altındaydım, kar vardı, karı kazarak çıktım" - Eşi Asım Aydın: "Kazadan sonra otobüsün içinde çocuklarımı aradım. İkisini de bir türlü bulamadım. Çevremde ölüler vardı. Otobüsün ön camı patlamıştı, ben oradan çıktım"

E.K'nin kullandığı 34 DG 5950 plakalı yolcu otobüsünün, Pınarbaşı-Gürün karayolunun 35. kilometresinde kontrolden çıkarak şarampole devrilmesi sonucu yaralananların Kayseri'deki çeşitli hastanelerde tedavileri sürüyor. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan kimliği henüz tespit edilemeyen 9-10 yaşlarındaki bir erkek çocuğun müdahalelere rağmen yaşamını yitirdiği öğrenildi. 29 kişinin yaralandığı kazada ölü sayısı 21'e yükseldi.

Özel Dünyam Hastanesinde tedavisi süren 29 yaşındaki Selcan Aydın gazetecilere yaptığı açıklamada, ailesiyle İstanbul'dan Muş'a gittiklerini söyledi.

Kaza sırasında uyuduğunu belirten Aydın, "Tek hatırladığım araba alt üst olmuştu. 5 kişiydik, eşim, ben, iki çocuğum ve eşimin kız kardeşi. Uyuyorduk, kucağımda bebeğim vardı. Ama şimdi bilmiyorum nerede. Uyandığımda arabanın altındaydım, kar vardı, karı kazarak çıktım. Bacağım kırılmış, o an hissetmemiştim. Otobüs hızlı mıydı hatırlamıyorum" diye konuştu.

Yaralı kadının eşi Asım Aydın (30) ise kaza sırasında uyuduğunu, gözünü açtığında otobüsün devrildiğini anlattı. Otobüsün süratli olduğunu öne süren Aydın, "Kar, yağmur vardı. Kazadan sonra otobüsün içinde çocuklarımı aradım. İkisini de bir türlü bulamadım. Çevremde ölüler vardı. Otobüsün ön camı patlamıştı, ben oradan çıktım" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler