HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

29 yıl önce kayboldu hala bulunamadı

Konya'da yaşayan aile, 29 yıl önce çalışmak için İstanbul'a giden ve bir daha haber alamadıkları oğullarını arıyor.

Konya'nın Çumra ilçesi Çukurkavak köyünde yaşayan 5 çocuk annesi 65 yaşındaki Güldane Kesdek'in 29 yıllık evlat özlemi yürek yakıyor. Bir oğlu yurt dışında trafik kazasında ölen, bir oğlu da kaybolan anne Güldane Kesdek'in tek isteği, 29 yıl önce 17 yaşındayken İstanbul'a çalışmaya giden ve bir daha dönmeyen oğlu Cemil Kesdek'ten haber almak. Öldü haberi almadığı için yıllardır oğlunu bekleyen anne Kesdek, "İstanbul'a çalışmaya gitti ne fotoğraf, ne telefon, ne mektup bir daha görüşmedik. 29 sene oldu. Gittik, aradık ama bulamadık. Şimdi görsem tanıyamam ama ağabeyi Yusuf görse tanırım diyor. 29 sene oldu. Öldüyse umudu keseceğim. Oğullarımdan biri öldü onun kabri var, kefeni var. Bunun ölüsü yok, dirisi yok, kabri yok. Ötekinin kabri var, cenazesi var senin yok diye ağlarım hep. Bu bayram gel, bu harman gel diye ağlarım yalan değil. Her gün ağlarım. Bir haber alamayınca umudu kesmedik. Ölü olduğunu duymayınca umudu kesmedik. Bir gün kapıyı çalar gelirse diye bakıyoruz. Görenler haber versin. Bunu bekliyorum” diye konuştu.

"SEVDİĞİ KIZI GÖRDÜĞÜMDE CİĞERİM YANIYOR”

Büyük oğlunu da toprağa verdiğini anlatan acılı anne kaybolan oğluna, "Oğlum seni bekliyorum neredeysen yaşıyorsan gel bekliyorum. Ağabeyinin kabri var senin yok. Gel de seni de göreyim. Diriysen meydana çık kuzum. Başka ne diyeyim ben” şeklinde seslendi. Oğlunun sevdiği bir kız olduğunu söyleyen anne Kesdek, "Kibrit kutularına mektup koymuş sevdiğine vermiş. Cemil gidince kız bekledi, bekledi başkasıyla evlendi. Kız onu çok bekledi. Şimdi gördüğümde sanki benim gelinim gibi ciğerim yanıyor” dedi.

"ONU HEP KÖTÜ ŞEYLERİN İÇİNDE ARIYORUZ”

1985 yılında 5 arkadaşıyla birlikte İstanbul'a gittiklerini anlatan ağabey Yusuf Kesdek, yaklaşık 3 ay İstanbul'da kaldıklarını, arkadaşlarının geriye döndüğünü ancak Cemil'in dönmediğini belirtti. Ağabey Kesdek, "Dönmeden önce bir kavga olmuş, kavgaya Cemil de karışmış. Kavgadan sonra ne oldu bilmiyoruz. Elbiselerini, yatağını yorganını diğer arkadaşları köyümüze getirdi. Onlar geriye döndü ama Cemil dönmedi. 1997 yılında aramak için İstanbul'a gittim. 2 gün oralarda dolaştık bir şey bulamayınca geri geldik. 2007 yılında aramak için tekrar gittim yine bulamadım. Üçüncü kez tekrar gittim yine bir şey bulamadım. Kocaman İstanbul bir insan ne kadar arayabilir. 300-500 haneli bir köy değil ki. Milyonlarca insan var. Asker ağabeyim vardı benim orada rahmetli oldu. 1985'te o ağabeyim polise müracaat etmiş. Amcamın oğlu vardı, o da gitmiş aramış ama bir şey çıkmamış. 29 sene oldu kaybolalı, 29 senedir bekliyoruz. Ne zaman haberlere baksak acaba bu olayın içinde Cemil de var mı, kötü bir şey olsa acaba o da var mı diye hep kötü şeylerin içinde arıyoruz. İstanbul'da elimizde resimle dolandık. Sonra gittiğimde de aynı şekilde aradım. Birkaç kere karakola gittim, oradan da sonuç alamadım" şeklinde anlattı.

"DÜĞÜN EVİNE DE GİTSEK ÖLÜ EVİNE DE GİTSEK GÖZÜMÜZ ONU ARIYOR”

Konya'da gezerken uzun boylu, uzun saçlı birini gördüğünde acaba bu mu diye insanların yüzüne baktığını söyleyen Kesdek sözlerine şöyle devam etti: "Şu anda yolda görsem mutlaka tanırım. 17 senelik kardeşimdi. Ne kadar değişse de saç sakal da bıraksa mutlaka yüzündeki ifadeden tanırım. Biz Konya'dayız ulaşmak isteyen olursa, gören, tanıyan olursa bize haber etmelerini bekliyoruz. Böyle hayırlı bir haber olursa mutlu oluruz. Bütün aile gelmesini istiyoruz. Hala üzüntülüyüz. Yani bir cenaze olsa insan 3-5 gün ağlar ama bu öyle değil, 29 senedir hepimiz ağladık. Hala da bekliyoruz. Bir gün olur inşallah kapımızı çalar diye bekliyoruz. Gece bir kapı çalsa gerçekten onu bekliyoruz. Hala umudumuz var. Sanki kapının arkasından çıkacak gibi bekliyoruz. Zaman zaman öldü mü, kaldı mı diye çok düşündük. Sağ olsaydı benim bir annem, babam, kardeşlerim vardı ümidiyle gelir mi diye düşünüp bekliyoruz. Acaba bizleri unuttu mu, konuşamaz halde mi, acaba trafik kazası geçirdi de kendini bilmez halde mi yatıyor, perişan bir vaziyetti mi, yoksa birilerinin elinde mi, yoksa aklını mı kaybetti? Geçen gün bir televizyonda haberlerde kimsesizlere ev açtılar acaba orada mı var mı diye bütün insanların yüzüne bakındım. Düğün evine gitsek ölü evine de gitsek gözümüz gerçekten onu arıyor acaba var mı diye” ifade etti. (İHA)

En Çok Aranan Haberler