HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

71 Suriyeliyi kaderlerine terk edip kaçtılar

Türkiye ve Yunanistan üzerinden Avrupa'ya götürülmek üzere yola çıkan 71 Suriyeli, Bursa'nın Karacabey ilçesindeki bir köy girişinde kandırılıp kaderlerine terk edildi.

71 Suriyeliyi kaderlerine terk edip kaçtılar

İç savaş yaşanan ülkelerinden para karşılığında, Türkiye ve Yunanistan üzerinden Avrupa'ya götürülmek üzere yola çıkan aralarında bebek ve çocukların da bulunduğu 71 Suriyeli, Bursa'nın Karacabey ilçesindeki bir köy girişinde kandırılıp kaderlerine terk edildi.

Edinilen bilgilere göre, iç savaş yaşanan Suriye'den Türkiye'ye giriş yapan ve bir TIR'ın kabininde, saat 23.00 civarında Bursa'nın Karacabey ilçesine bağlı Çavuşköy yakınlarına kadar getirilen 71 Suriyeli sığınmacı, köy yolunda TIR'dan indirildi. Köye yaklaşık 500 metre mesafede ağaçlıklı bir arazide indirilen Suriyelilere, kendilerini bir otobüsün alacağını ve yolculuklarına otobüsle devam edecekleri söylendi. Suriyelileri bırakan TIR sürücüsü, kısa sürede Bursa istikametine doğru kaçarak kayıplara karıştı.

Gece yarısı, köyün girişinde kalabalık bir insan topluluğunun bulunduğunu gören bazı köy sakinleri, durumu jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, aralarında bebek ve çocukların da bulunduğu kafileyi köyün düğün salonuna götürüp acil ihtiyaçlarını giderdi. Tercüman aracılığıyla iletişime geçilen Suriyeli sığınmacıların, Türkiye ve Yunanistan üzerinden Avrupa'ya gitmek istedikleri, fakat köyün girişinde kandırılarak araçtan indirildikleri öğrenildi. Acil ihtiyaçları jandarma nezaretinde köylüler tarafından karşılanan Suriyelilerin kayıt işlemleri tamamlandı ve sabah saat 05.30 civarında, köye çağrılan 2 otobüse bindirilerek Mersin'deki sığınmacıların yaşadığı kamplara gitmek üzere yola çıkartıldı. Bazı sığınmacılar, yüzlerini kapatırken, bazıları da kendilerini görüntüleyen basın mensubunu engellemeye çalıştı. 71 Suriyeli sığınmacının arasında pasaportu kaybolduğu söylenen bir Alman vatandaşının da bulunduğu iddia edildi. Gece yarısı köyün kapısına dayanan 71 sığınmacı karşısında şaşkın olan Çavuşköy sakinleri, Suriyelilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilmek için el birliğiyle mücadele ettikleri ifade edildi.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler