HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Alo 140'a gelen ihbarla terör operasyonu

"Alo 140 Terör İhbar Hattı"nı arayan ihbarcı, büyük operasyonu başlatmış oldu...

İçişleri Bakanlığı'nın "Alo 140 Terör İhbar Hattı"nı arayan ihbarcı, terör örgütleri DEAŞ ve Fetih El Şam Cephesi'ne üye 2 kişinin çatışma bölgelerine gidecek kişileri ve çatışma bölgelerinde yaralanarak Türkiye'ye tedavi olmak için gelen kişilerle ilgilendiklerini söyledi.

SORUŞTURMA BAŞLATILARAK, POLİS BİLGİLENDİRİLDİ

Bu ihbarla harekete geçildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatarak İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerine bilgi verdi. Polis ekipleri yaptığı çalışmalarda şüpheli 2 kişiyi yaklaşık 1 ay takibe aldı. TEM ekipleri yaptığı fiziki ve teknik takibin ardından Pendik ve Başakşehir'de bulunan 16 adresi kullandıklarını tespit etmesinin ardından geçtiğimiz perşembe günü operasyon düzenledi. Özel Harekat ve Çevik Kuvvet ekiplerinin destek verdiği operasyona polis helikopteri de katıldı.

2 LOJİSTİKÇİ YAKALANDI

Adreslerde yapılan aramalarda M.N. ve N.N.'yi yakalayarak gözaltına aldı. Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital ve basılı örgütsel doküman ele geçirildi. M.N. ve N.N. sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. M.N. ve N.N.'nin DEAŞ ve Fetih El Şam Cephesi örgütlerinin lojistik faaliyetlerini yürüttüğünü ileri sürüldü.

YABANCI UYRUKULU 67 KİŞİ SINIR DIŞI EDİLECEK

TEM ekipleri, operasyonlar kapsamında baskın yaptığı evlerde bulunan yabancı uyruklu 21'i erkek, 17'si kadın ve 29'u çocuk toplam 67 kişiyi sınırdışı işlemleri için Pendik ve Başakşehir'de bulunan polis merkezi amirliklerine teslim etti. M.N. ve N.N.'nin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde ki işlemleri devam ediyor. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler