HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ankara'da operasyon esnasında iki canlı bomba kendini patlattı

Ankara'da, Haymana yolu civarında bombalı araçla eylem hazırlığındaki iki terörist, düzenlenen operasyonda polisin "teslim ol" çağrısı üzerine kendilerini patlattı.

Teröristler ölü ele geçirildi. Bu son dakika gelişmesi üzerine Ankara Valisi Erkan Topaca, bu sabahki operasyonla ilgili bilgi verdi.

Teröristlerin bombalı eylemde kullanmak için bir kaç gün önce bir otomobil satın aldığını belirten Vali Topaca, ''İlginç olan bu araca Türk Bayrağı asmışlar. Kendilerini kamufle etmek için Türk bayrağı asmak suretiyle bu hazırlıkları yaptıklarını düşünüyoruz. Kullanılan materyaller, yapım şekli, planlanma şekli itibarıyla biraz PKK'yı işaret ediyor'' dedi. Bu arada kendini patlatan iki teröristin kimliği de belli oldu. Kendini patlatan iki teröristin isimlerin Mahide Ataş ve Harun Arslan olduğu belirlendi.

İşte canlı bombaların kendini patlattığı an!

Haymana yolunun 9. kilometresindeki özel bir at çiftliğinde sıkıştırılan teröristler, polisin "teslim ol" çağrısı üzerine araçtaki bombayı patlatarak kendilerini havaya uçurdu.

Ankara Valisi Erkan Topaca, operasyonla ilgili şu bilgileri verdi:

İHBAR DİYARBAKIR'DAN GELDİ

''Bu olay Diyarbakır'dan yapılan bir ihbar üzerine polisin aradığı şahıslar. Dün bu bölgeden bir vatandaşın bir kadın, bir erkek şüpheli şahıs gördüğü ihbarı üzerine bu bölgede yoğunlaşıldı. Buradaki bir kulübede bazı şahısların olduğu görüldü. Sabah saatlerinde polisler 'teslim ol' çağrısında bulundu. Buna olumlu cevap vermediler. Daha biz müdahale etmeden kendilerini patlattılar.

BİRİ KADIN, BİRİ ERKEK.. ERKEK OLANIN KİMLİĞİNE ULAŞTIK

Alanda yapılan incelemede bir şahsın kimliğine ulaştık. Harun Arslan Bingöl doğumlu. Bir bayan olduğunu da düşünüyoruz ancak onun kimliği henüz tespit edilebilmiş değil.

ÜÇÜNCÜ BİR KİŞİDEN SÖZ EDİLİYOR

Üçüncü bir kişiden de söz ediliyor. Onu tespit etmeye çalışıyoruz. 200 kilo civarında amonyum nitrat ve plastik patlayıcılar olduğunu tahmin ediyoruz. Amaçları neresiydi o konuda çok kesin bir şey söylemek mümkün değil. Kendi kendilerini patlattılar. Bir eylem önlenmiş oldu.

OTOMOBİLE TÜRK BAYRAĞI ASMIŞLAR... PKK BAĞLANTISI OLMASI İHTİMAL

Otomobilde bu saldırıda kullanacaklardı muhtemelen. Otomobilde son bir iki gün içerisinde satın alınmış. İlginç olan bu araca Türk Bayrağı asmışlar. Kendilerini kamufle etmek için Türk bayrağı asmak suretiyle bu hazırlıkları yaptıklarını düşünüyoruz. Örgütler biliyorsunuz çok iç içe son dönemde. Kullanılan materyaller, yapım şekli, planlanma şekli itibarıyla biraz PKK'yı işaret ediyor.''

TERÖRİSTLERİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Kendini patlatan iki teröristin isimlerin Mahide Ataş ve Harun Arslan olduğu belirlendi.

ANKARA VALİLİĞİ: MUHTEMEL BÜYÜK BİR FACİADAN DÖNÜLMÜŞTÜR

Ankara Valiliği’nden yapılan açıklama ise şöyle:

"07.10.2016 Cuma günü Diyarbakır’dan gelen istihbarat ve çevredeki vatandaşlarımızın gördükleri şüpheli şahıslarla ilgili bildirimleri üzerine güvenlik güçleri tarafından çalışma başlatılmıştır. Bugün saat 06.00 sıralarında Ankara’ya 30 km mesafede bir at çiftliğine operasyon başlatan güvenlik güçlerinin 'teslim ol' yönündeki uyarılarına, bir süre sonra henüz müdahale gelmeden bir kadın bir erkek oldukları tahmin edilen iki terörist kendilerini patlatmıştır. Yapılan incelemede Bingöl nüfusuna kayıtlı Harun Aslan adına bir kimlik, 200 kg amonyum nitrat ve 2 kalıp plastik patlayıcı ele geçirilmiştir. Duyarlı vatandaşlarımızın dikkati ile emniyet güçlerimizin titiz çalışmaları sonucunda muhtemel büyük bir faciadan dönülmüştür."

(AJANSLAR)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler