HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Atatürk'ün gemisinde fuhuş!

Atatürk'ün yadigarı Savarona yatının günlük 50 bin dolara kiralanıp fuhuş yaptırıldığı belirlendi.

Atatürk'ün gemisinde fuhuş!
Atatürk'ün kabine toplantıları yapıp dünya liderlerini ağırladığı Savarona gemisi bu kez insan ticareti yapan fuhuş şebekesiyle gündeme geldi...
Antalya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 7 ay önce aldıkları ihbarı değerlendirerek fuhuş çetesinin peşine düştü.
Bugün öğle saatlerinde Antalya merkez, Belek Beldesi, İstanbul ve Muğla Göcek'te demirli bulunan Savarona yatına eş zamanlı operasyon yapıldı.
Gözaltılar sürerken, Atatürk'ün ölmeden önce kullandığı "Savarona" adlı yatta Sahil Güvenlik botları eşliğindeki arama çalışması devam ediyor.
Fuhuş çetesinin, Rusya ve Ukrayna'daki mankenlik ajanslarına kayıtlı kızları Türkiye'ye getirip fuhuş yaptırdığı, fuhuş yeri olarak Savarona yatırır kullanıldığı ve günlük 50 bin dolara kiralandığı belirlendi.
Amerikalı William Francis Gibbs tarafından tasarlanan Savarona yatı, 1931 yılında 4 milyon dolara inşa edildi.
Savarona, yedi yıl boyunca Atlantik Okyanusu ve Akdeniz sularında süzüldükten sonra 1938'de Türk Hükümeti tarafından satın alındı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e tahsis edildi.
Atatürk yatta kabine toplantıları yaptı, dünya liderlerini ağırladı. Atatürk´ün vefatından sonra Savarona Türkiye Denizcilik İşletmeleri'ne devredildi. 1989 yılında Kahraman Sadıkoğlu tarafından 49 yıllığına satın alındı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler