HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bebeğini öldüren anne ve sevgilisine ömür boyu hapis

Kayseri’de 2 yaşındaki çocuğu döverek öldürdükleri iddiasıyla tutuklu yargılanan çocuğun annesi Makbule Avşar ile sevgilisi Kemal Doğansoy, ağırlaştırılmış ömür boyu hapse mahkum oldu.

Bebeğini öldüren anne ve sevgilisine ömür boyu hapis

Merkez Kocasinan ilçesi Gaziosmanpaşa Mahallesi’ndeki evde 24 yaşındaki Makbule Avşar, geçen 24 Haziran günü 112 Acil Servis’i arayarak 2 yaşındaki oğlu Adem’in, düşerek bayıldığını söyleyip yardım istedi. Eve gelen sağlık ekibi, vücudunda dayak izleri bulunan çocuğu, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Hastanenin yoğun bakım servisinde tedavide alınan talihsiz çocuk, solunumu durarak yaşamını yitirdi.

Adli tabiplikte yapılan otopside minik Adem Avşar'ın ince bağırsağının koptuğu ve iç kanama geçirdiği, vücudunda morluklar olduğu, 15'e yakında dayak izi bulunduğu saptandı. Olay üzerine çocuğun annesi Makbule Avşar ile sevgilisi inşaat işçisi 27 yaşındaki Kemal Doğansoy, işkenceyle ölüme neden oldukları iddiasıyla gözaltına aldı. Emniyetteki ifadelerinin ardından anne ve sevgilisi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

SANIKLAR, SUÇU BİRBİRLERİNE ATTI

Kayseri 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın son duruşmasında, tutuklu sanık Makbule Avşar ve Kemal Doğansoy, ölen çocuğun Yozgat'ın Sorgun İlçesi'nde oturan babası Halil Avşar ile avukatları hazır bulundu. Duruşmada, suçsuz olduğunu öne süren anne kendini şöyle savundu:

"Eşim Halil çalışmıyordu, ayrıca bana kötü davranıyordu. Ben de oğlum Adem’i alarak daha önceden Sorgun’da tanıştığım ve zaman zaman telefonla görüştüğüm Kemal’in yanına gittim. Kayseri'de Kemal bana ayrı bir ev tuttu ve orada birlikte yaşamaya başladık. Kemal, benden bir çocuk istiyordu. O nedenle halen anne sütü emen oğlum Adem’in sütten kesilmesini sağlamak için, zaman zaman korkutmak amacıyla emerken Kemal çok hafif başına vuruyordu. Olay günü de akşam saatlerinde eve gelen Kemal, evde ekmek olmasına rağmen orucunu taze ekmekle açmak istediğini söyledi ve beni ekmek almaya gönderdi. Eve geldiğimde, çocuğumun baygın halde olduğunu, hırpalandığını gördüm. Benim çocuğumun katili Kemal’dir, çünkü o sırada evde sadece o vardı. Çocuğumun katilinin en ağır cezaya çarptırılmasını istiyorum. Bir anne çocuğuna bunu yapabilir mi? Ben önce Allah’a sonra sizin adaletinize güveniyorum. Tahliyemi istiyorum."

'EVE GELDİĞİMDE ÇOCUĞU BAYGIN GÖRDÜM'

Tutuklu sanık Kemal Doğansoy ise "Olay günü akşam eve geldiğimde, çocuğun baygın ve perişan halini gördüm. Kendi telefonumun şarjı bittiği için, o sırada evimize gelen komşumuzun telefonundan 112 Acil Servis’i aradım ve durumu bildirdim. Ben kesinlikle çocuğu dövmedim, ben eve geldiğimde çocuk kendinde değildi. Bu olayda benim bir suçum yok ve tahliyemi istiyorum" diye ifade verdi.

Tanıkları da dinleyen mahkeme heyeti, 2 yaşındaki çocuğun ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili, çocuğun annesi Makbule Avşar ile sevgilisi Kemal Doğansoy’u ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler