HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cizre'de 12 yaşındaki çocuk vurularak öldürüldü

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde 12 yaşındaki Nihat Kazanhan, silahla vurularak öldürüldü.

Günlerdir olaylara sahne olan Cizre'de bugün Demokratik Toplum Kongresi Başkanı Hatip Dicle, HDP Şırnak Milletvekilleri Selma Irmak ile Faysal Sarıyıldız ilçeye giderek sivil toplum örgütleri başta olmak üzeri çeşitli görüşmelerde bulundu.

Dicle'nin toplanan kalabalığa hitaben yaptığı konuşmanın ardından grupların dağılmasının ardından Yasef Mahallesi'nden geçen çevre yolu yakınlarında Nihat Kazanhan, başına isabet eden kurşunla ağır yaralandı. Çevrede bulunanlar tarafından Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kazanhan, yapılan tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

Görgü tanıkları Nihat Kazanhan'ın vurulduğu sırada bölgeden polis ekiplerinin geçtiği iddia etti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

HASTANE ÖNÜNDE GERGİNLİK YAŞANDI

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde nereden ateşlendiği henüz belirlenemeyen silahla vurularak öldürülen Nihat Kazanhan'ın cenazesi Cizre Devlet Hastanesi'nden alınarak otopsi yapılmak üzere Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Kazanhan'ın yakınları hastane önünde sinir krizleri geçirirken, güçlükle sakinleştirildi.

Nihat Kazanhan'ın cenazesi götürülmesi sırasında polisin hastane önünde zırhlı araçlarla güvenlik önlemi alıp devriye gezmesine bir grup tepki gösterdi. Bazı kişiler polis araçlarına zarar verirken, polis gruba gaz bombası ile müdahale etti.

EMNİYET YETKİLİLERİ: O BÖLGEDE HERHANGİ BİR MÜDAHALE OLMADI

Şırnak Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Nihat Kazanhan'ın öldürüldüğü bölgede bir olay yaşanmadığını ve polisin herhangi bir müdahalede de bulunmadığını söyledi. Emniyet yetkilileri, olayın meydana geldiği bölgede olay yaşanmadığı için herhangi bir müdahalede bulunmayıp, silah da kullanılmadığını kaydettiler.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler