HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Define avcılarına jandarma baskını

Adana’nın Tufanbeyli ilçesinde kaçak kazı yapan 2 kişi, jandarma tarafından suçüstü yakalandı.

Define avcılarına tarihi eser temin eden 2 kişi daha gözaltına alınırken, operasyonda Bizans Dönemi’ne ait sikke, bronz tıbbi tablet ve bronz kolye ele geçirildi.

Adana Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, Tufanbeyli ilçesine bağlı Kayapınar köyü Sugözü mevkisinde kaçak kazı yapıldığı istihbaratını alan Tufanbeyli İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, operasyon için düğmeye bastı. Bölgede E.S. ve R.Ç. adlı şahısları kaçak kazı yaparken suçüstü yakalayan jandarma, şahıslar üzerinde metal arama detektörü ile tarihi eser niteliği taşıyabileceği değerlendirilen 1 adet 4 santimetre uzunluğunda çivi, 1 adet metal yüzük, 1 adet 1.5 santimetre çapında delikli metal objeye de el koydu. E.S. ve R.Ç.’nin ifadesi doğrultusunda Sugözü mevkisinde A.A. ve E.A. adlı şahıslarla buluşup, onlardan tarihi eser niteliği taşıyan malzemeleri satın alacakları bilgisine ulaşan jandarma, zanlılar arasında kararlaştırılan tarihte yeniden bölgeye giderek, A.A. ve E.A.’yı da gözaltına aldı.

Zanlıların üzerinden çıkan Bizans Dönemi’ne ait 2 adet sikke, 5 adet bronz tıbbi tablet ve 1 adet bronz kolyeye el konuldu. Sorgularının ardından haklarında hazırlanan tahkikat evrakları ile adliyeye sevk edilen zanlıların, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler