HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Denizden aile dramı çıktı

Kocaeli'nin Karamürsel İlçesi'nde Karamürsel'de bu akşam saatlerinde denizde ikisi çocuk biri kadın 3 ceset bulundu.

İlk tespitlerde kadının başında darbe izi olduğu anlaşılırken, cesetlerin kime ait olduğu belirlenmeye çalışılıyor.

Karamürsel İlçesi'nin Kayacık Mahallesi arıtma tesisi açıklarında su yüzünde ceset gören vatandaşlar durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, 12 yaşlarında bir kız çocuğuna ait olduğu anlaşılan cesedi tekneye aldı. Ekipler daha sonra yakın bir noktada bu kez 10 yaşlarında bir erkek çocuk cesedi daha buldu. Şok yaşayan ekipler erkek çocuğuna ait erkek cesedinin yakında da 35-40 yaşlarında kadın ceseti bulundu. Kadın ve 2 çocuğa ait cesetler ekipler taradafından kıyıya çıkarıldı. Ceset üzerinde yapılan incelemede kadının başında ve vucudunda darbe ve darp izleri olduğu belirlendi. Cesetler otopsi yapılmak ve kimlikleri belirlenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Körfezde kadın ve 2 çocuğa ait 3 cesedin bulunması üzerine tüm ekipler alarma geçti. Denizde kapsamlı aramalar yapılırken, ilçe sakinleri de sahile akın etti.

DALGIÇ POLİSLER ARAMA ÇALIŞMASI BAŞLATTI

Kocaeli'nin Karamürsel İlçesi'nde denizde kadın ve 2 çocuğa ait 3 cesetin bulunmasının ardından Yalova'dan gelen dalgıç polisler, başka ceset olma ihtimali üzerine arama çalışması başlattı.

Evinin balkonunda otururken denizden çocuk cesedi çıkartıldığını gördüğünü söyleyen Sezer Akın, "Evimin balkonundan denizde bir çocuk çıkartıldığını gördüm. Sonra kalp masajı yaptılar. Daha sonra bir kadın gördüm. Üzerlerinde kıyafetleri vardı. Cesetleri hastane morguna götürdüler, 3 kişiydiler" dedi.

Bazı vatandaşlar arama kurtarma ekiplerine başka ceset de olabileceğini söyleyince arama çalışması başlatıldığını söyleyen Ayhan Türkmen, "Saat 19.00'da ambulans seslerini duydum. Olay olduğunu duyunca sahile indim. Biri kadın ikisi çocukmuş. Denizde başka ceset olma ihtimali üzerine arama yapıyorlar. Kim oldukları neden öldükleri konusunda bilgimiz yok" diye konuştu.

CESETLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Kocaeli'nin Karamürsel İlçesi'nde dün akşam saatlerinde denizde cesetleri bulunan biri kadın ikisi çocuk 3 kişinin kimlikleri belirlendi. Kars nüfusuna kayıtlı olduğu anlaşılan 29 yaşındaki Derya Erdem'in bir süre önce eşinden ayrıldığı, iki çocuğunu yanına alarak birkaç gün önce Karamürsel'de Meslek Yüksekokulu'nda öğrenim gören kızkardeşinin yanına gelip onun kaldığı evde kaldığı, ayrıldıktan sonra aynı gün akşamı da cesetlerinin bulunduğu belirlendi. Bu arada cesetler ayrıntısı inceleme için Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

ÇOK AZ SOLUNUM VARMIŞ

Karamürsel İlçesi'nin Kayacık Mahallesi Arıtma Tesisi önünde İzmit Körfezi sahilinde bulunan cesetlerle ilgili esrar çözülmeye başlandı. Dün akşam cesetleri ilk gören Selma Platin Pek ve bazı vatandaşlar tarafından sudan çıkarılan daha sonra olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından müdehale edilen kadın ve iki çocuğun o anda çok az solunumu bulunduğu da belirlendi. Selma Platin Pek, "İlk kez ben gördüm ve hemen suya girdim. Oradaki su derinliği dize kadardı. Sahile getirdiğimizde çocuklar henüz ölmüş değillerdi. Kalp masajı ve suni teneffüs yaptık. Çok su yutmuşlardı. Çok az solunum vardı. Sağlık ekipleri gelip onları hastaneye götürdüklerinde orada öldükleri anlaşıldı. Biz doktorlara sorduğumuzda, olayın onları sudan çıkarmadan yaklaşık 15 dakika önce meydana gelmiş olabileceğini söylediler." dedi.

Dün akşam, bölgede birkaç ceset daha olabileceği yolunda çıkan söylentiler üzerine dalgıç ekipleri gece de arama çalışmaları yapmasına rağmen başqka ceset bulunmadı. Bu sabah saatlerinde ise yapılan araştırmalarda, cesetlerin kimlikleri belirlendi. Polisten alınan bilgilere göre Kars nufüsuna kayıtlı olduğu anlaşılan 29 yaşındaki Derya Erdem'in bir süre önce eşinden ayrıldığı, çocukları 7 yaşındaki Bora Can Erdem ve 9 yaşındaki Türkan Efsun Erdem'i yanına alarak Karamürsel İlçesi'ne geldiği anlaşıldı. Derya Erdem'in burada Kocaeli Üniversitesi'ne bağlı Karamürsel Meslek Yüksek Okulu'nda öğrenim gören kızkardeşi Hacer Arslan'ı ziyaret edip bir süre onun evinde kaldığı, olayın meydana geldiği dün öğlenden sonra onun yanından ayrıldıktan sonra da akşam saatlerinde cesetlerinin bulunduğu belirlendi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler