HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Derik'te 10 hektar meşelik alanda yangın sürüyor

Mardin'in Derik İlçesi'ne bağlı Zeytinpınar Köyü'ne ait 3 mezra arasındaki ormanlık alanda çıkan yangında, 10 hektar meşelik alan zarar gördü.

Derik'te 10 hektar meşelik alanda yangın sürüyor

/DERİK (Mardin), (DHA)- Mardin Büyükşehir, Derik ve Mazıdığı ilçelerindeki itfaiye ekipleri ile çevre köylerdeki vatandaşlar devam eden yangını söndürmeye çalışıyor.

Derik İlçesi'ne bağlı Zeytinpınar Köyü'ne ait, Yukarı Mezra, Susamlı ve Siftek Mezraları arasında bulunan meşelik alanda henüz bilinmeyen bir sebeple öğlen saatlerinde yangın çıktı. Ekinlerin biçildiği alanda kuru ot ve samanların alev almasıyla büyüyen yangın, 3 mezra arasındaki yaklaşık 10 bin dönümlük alana yayıldığı ve bu bölgedeki meşelik alanın tamamına yakınının hasar gördüğü belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi, Derik ve Mazıdağı İtafiye ekipleri ile Mazıdaoğ Orman İşletme Şefliğine bağlı ekipler, devam eden yangını söndürmeye çalışıyor. Bölgede geniş bir alana yayılan yangının insan gücüyle söndürülemeyeceğiifade edildi. Yolun engebeli olması, ayrıca itfaiye araçlarının suyla müdahalesinin yetersiz kaldığı belirtilerek, ancak helikopter desteğiyle havadan sıkılacak köpük veya suyla alevlerin kontrol altına alınmasının mümkün olabileceği belirtildi. Ayrıca, yangının yaklaşık 10 kilometre mesafede bulunan Mazıdağı İlçesi'ne kadar gidebileceği kaydedildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler