HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Devlet hastanesinde yangın

Kilis Devlet Hastanesi'nde, henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

Kilis Devlet Hastanesi'nin çatı katında bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın paniğe yol açarken, yoğun bakım ünitesindeki hastalar, hastane bahçesine çıkarıldı.

Yangının hastane içerisine sıçrama olasılığına karşı yatılı hastalar ve yoğun bakım ünitesindeki hastalar hastane bahçesine indirildi.

Büyük paniğin yaşandığı hastanede yakınlarından haber almak için gelenler nedeniyle kargaşa yaşandı. Kilis İtfaiye Müdürlüğü'nde görevli tüm personel hastaneye yönlendirilirken, konteyner kentlerde bulunan itfaiye ekipleri de hastaneye gönderildi.

VALİ: CAN KAYBI VE YARALANMA YOK

Hastaneye gelerek inceleme yapmaya gelen Kilis Valisi Süleyman Tapsız, yangının çatıda başladığını ve herhangi bir can kaybının yaşanmadığını söyledi.
İtfaiyenin müdahalesiyle yangının kısa sürede söndürüldüğünü anlatan Vali Tapsız, şöyle konuştu:
"Çatıda izolasyon çalışması yapıldığı sırada yangın meydana geldi. Bunun çıkış sebebi henüz belli değil. Bu daha sonra itfaiye raporlarıyla ortaya çıkacak. Yoğun bakımda yatan 17 hastamız başarılı bir şekilde tahliye edilerek Gaziantep'e gönderildi. Kliniklerde 118 yatan hastamız vardı, onlarda başarılı bir şekilde tahliye edildi. Yangında herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmadı. Yangın şu anda tamamen söndürülmüş durumda."
Öte yandan yangının başladığı nokta olan hastanenin çatısında hasara yol açtığı bildirildi. Yangın sırasında bahçeye tahliye edilen 118 hastanın ise Kilis Devlet Hastanesi yanında yapılan ek binaya transfer edilerek tedavilerine devam edildiği bildirildi. Yetkililer, hasara yol açan yangının ardından Kilis Devlet Hastanesi'nin bir veya 2 gün içerisinde yeniden faaliyete gireceğini kaydetti.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler