HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eş katilinden 'kaza' savunması

Eşini öldürüp kaçan ve 4.5 ay sonra yakalanan İhsan Balsak ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle mahkemeye çıkarıldı

Eş katilinden 'kaza' savunması

Adana'da eşi 34 yaşındaki Dilek Balsak'ı tüfekle öldürüp kaçtıktan 4,5 ay sonra yakalanan 38 yaşındaki İhsan Balsak ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle çıktığı mahkemede, cinayetin kaza sonucu meydana geldiğini iddia etti.

İşsiz İhsan Balsak, 17 yaşındaki H.İ.İ. ile birlikte geçen yıl 3 Temmuz'da evine gelip eşi Dilek Balsak ve komşuları 27 yaşındaki Yunus Gürhan'ı 'konuşma' bahanesi ile otomobiline bindirip merkeze bağlı Çiçekli Köyü'ne götürdü. Balsak, burada eşi Dilek ile kendisini aldattığını öne sürerek tartıştı. Bu tartışma sırasında pompalı tüfekle ateş ederek eşini vurup ağır yaraladı. Getirdiği Numune Hastanesi'nde de araçla ağaca çarptı. Balsak ve yanındakiler hastaneden kaçarken, Dilek Balsak görevliler tarafından götürüldüğü Acil Servis'te yapılan müdahaleye karşın kurtarılamadı. Yakalanan H.İ.İ. tutuklanırken, Yunus Gürhan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

EŞİNİ DAMDAN ATMIŞ

Hakkında çok sayıda suç kaydı bulunan İhsan Balsak'ın cinayetten 2 ay önce de eşi Dilek Balsak'ı oturdukları 2 katlı evin damından attığı, hafif yaralı kurtulan kadının olayla ilgili şikayetçi olduğu ve koruma isteminde bulunduğu anlaşıldı. Koruma ve panik butonu tahsis edilen genç kadının, eşinin ölüm tehditleri nedeniyle koruma kararı uygulanmadan dilekçe vererek vazgeçtiği de ortaya çıktı. Cinayettin 4.5 ay sonrakatil zanlısı koca, üzerinden çelik yelek ve tabancayla yakalandı.

'OLAY KAZAYLA OLDU'

İhsan Balsak 'yakın akrabayı öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, Yunus Gürhan ile H.İ.İ. ise 'yardım' suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne ilk kez hakim karşısına çıktı. Balsak, eşiyle birlikte kayınvalidesine gitmek için otomobil kiraladığını belirterek, savunmasında şöyle dedi:

"Baldızım hastaneye gitmek için arabaya ihtiyaçları olduğunu, komşusu Yunus Gürhan'ın araba kullanabildiğini söyledi. Bunun üzerine ben, eşim, H.İ.İ. ve Yunus ile birlikte arabaya bindik. Düşman sahibi olduğum için eşimden av tüfeğini getirmesini istedim. Tüfek yan tarafımda oturan eşimin kucağındaydı. Kasislerde tüfek sallanınca eşim endişelenip almamı istedi. Tüfeği alırken parmağımda sakatlık olması nedeniyle tam olarak kavrayamadığım için parmağım yanlışlıkla tetiğe dokundu. Eşimin yaralandığını görünce H.İ.İ.'nin tişörtüyle tampon yaptık. Hastane girişinde kaza yapınca eşimi kucağıma alarak hastaneye götürdüm. Eşimin ailesi zarar verir düşüncesiyle hastaneden ayrıldım. Olay kazayla oldu."

Tutuksuz sanık Yunus Gürhan ise İhsan Balsak'ın gece saat 03.30 sıralarında kapıyı kırıp evine girdiğini belirterek, "İhsan bana tüfeği doğrultarak 'kıpırdarsan öldürürüm' dedi. İhsan daha sonra tüfeği H.İ.İ.'ye vererek daha sonra yukarı çıkıp eşini getirdi. Hepimizin arabaya binmesini istedi. Çiçekli köyü yakınlarında otomobili durdurdu bizim inerek uzaklaşmamızı istedi. Eşi ile 5 dakika kadar konuştuktan sonra arabayla tekrar yola çıktık. Araçta sürekli İhsan, eşine 'Konuş konuş' diyordu. Eşi de tamam konuşacağım deyince İhsan arabayı aniden durdurdu. Aşağı inip tüfekle eşine ateş etti" diye konuştu. Tutuklu sanık H.İ.İ. ise olay sırasında arabada uyuduğunu tüfeğin Dilek Balsak'ın dizinde olduğunu söyledi.

Mahkeme heyeti, İhsan Balsak ile H.İ.İ.'nin tutukluluk hallerinin devamına karar verirken duruşmayı erteledi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler