HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

FETÖ mağduru anne: '8 aylık hasta bebeğin suçu ne?'

İstanbul'da yaşayan ve biri engelli 2 çocuk annesi Esra E. eşi FETÖ'den tutuklanınca tek başına kaldı. Hasta olan çocuğunun sigortasının yapılmadığını söyleyen Esra E. yaşadıklarını anlattı.

FETÖ mağduru anne: '8 aylık hasta bebeğin suçu ne?'

Yurt Gazetesi'nde yer alan habere göre; Esra Er, 27 yaşında, iki çocuk annesi. İkinci çocuğu 14 Temmuz’da doğmuş. Sorunlu bir doğum ardından birçok müdahale yapılmış Halim adı verilen bebeğe ve hala da yapılması gerekiyor.

14 TEMMUZ'DA DOĞMUŞ

Ama astsubay babası Samet Er, FETÖ soruşturmaları kapsamında önce açığa alınıyor, sonra da tutuklanıyor. Tüm bu süreçte yaşadıklarını iki çocuk annesi kadın anlatıyor: “14 Temmuz öğleden sonra saat 15.00 civarında Adana Kadın Doğum Hastanesi’nde Halim adında erkek bebeğim doğdu. Solunum sıkıntısı olduğu için doğar doğmaz yoğun bakım küveze aldılar. Eşim Samet Er ayni gün saat 14.00 gibi hastaneye doğuma yetişti.

Doğumla beraber bebeğimizin pierre-robin ve goldenhare ön tanılı sendromu olduğunu öğrendik. Belirtileri; yarık damak, mikroşia kulaklar, kalbinde iki delik, akciğeri gelişmediği için kronik akciğer enfeksiyonu var. Bu yüzden sıklıkla pnömoni veya bronşitten hastaneye yatışımız veriliyor. Adana’da 24 gün yoğun bakımda kaldı.”

HALİM BEBEK İÇİN BABASINA İZİN VERİLMİŞ

Bu süreçte Samet-Esra Er çifti hergün birlikte hastaneye gitmiş ve Esra Hanım, Halim bebeğe sağılmış anne sütü içirmiş. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tüm kurumlarda olduğu gibi askeriyede de izinler kaldırıldı. Ancak Samet Astsubay’a, bebeğinin durumu nedeniyle 21 gün izin verilmiş. Ardından da işbaşı yapmış, ta ki görevden uzaklaştırıldığı 20 Eylül’e kadar. 22 Kasımda da ihraç edilmiş Samet Astsubay, 28 Ocak ise gözaltına alındığı tarih ve halen Silivri Cezaevinde tutuklu.

HALİM BEBEK NE OLACAK?

Eşinin görevden ihraç edilmesine kadar tedavisi Ankara’da Hacettepe Tıp Fakültesi Hastanesi' nde yapılan Halim'in annesi şöyle devam ediyor: “Akciğerleri sık sık rahatsızlandığı için sürekli hastaneye yatışımız veriliyor ve eşim görevden atılana kadar 2,5 yaşındaki diğer oğlumuza bakıyordu. Görevden atılınca İstanbul’a eşimin ailesinin yanına yerleştik. Hiç vakit kaybetmeden Cerrahpaşa'da tedavilere devam ettik. Eşimi 28 ocakta gözaltına aldılar. Şu an Silivri Kapalı Cezaevinde tutuklu olarak yargılanıyor. Hakkında iddianame hazırlanmasını bekliyoruz."

18 YAŞ ALTI SAĞLIK SİGORTASI YAPILMIYOR

"Bu arada bizim sigortamız 15 Şubat'ta bitti. Çocuklarımın 18 yaş altı genel sağlık sigortasından faydalanması için sigortaya gittim. Orası gelir testinin yapılması için beni kaymakamlığın içindeki bir birime yönlendirdi. Eşimin byLock'tan tutuklu olduğunu söyleyince tüm haklarımızın elimizden alındığı öğrendim. Yani eşimin durumundan dolayı çocuklara da sigorta yapmadılar.

'NE YAPACAĞIMI BİLEMİYORUM'

Bana 'ya işe girip çalışacaksın ya da dışarıdan isteğe bağlı BAĞKUR primi yatıracaksın' dediler. Primin fiyatı her ay için 569 TL' dir. Bu rakam hiç gelirim olmadığı için çok yüksek! Hasta bebeğe benden başka kimse bakamadığı için bebek ameliyat olana kadar çalışamam. ( bebek orogastrik ile besleniyor). bu günlerde bebeğim ameliyat olacağı için 1 defalık dışarıdan yatırdık. İlerleyen aylarda ne yapacağımı bilmiyorum.

Sigortaları biten Esra Hanım, Halim Bebeğin tedavisi için sosyal güvenlik kanallarına başvurmuş. Kurumlar, babaya ilişkin mahkemeden “tutuklu” yazısı istemiş ancak mahkeme eşinin tutuklu olduğuna dair herhangi bir resmi yazı vermemiş.


En Çok Aranan Haberler