HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gasp sanığı çocuklarda 'algılama sorunu' çıktı

Erzurum'da yolunu kestikleri 13 yaşındaki iki çocuktan bıçak tehdidi ile '1 lira' gasp eden 14 yaşındaki E.İ. ile A.K. hakkında mahkemeye gönderilen rapor açıklandı.

Gasp sanığı çocuklarda 'algılama sorunu' çıktı

Hümeyra PARDELİ/ERZURUM, (DHA)- ERZURUM'da yolunu kestikleri 13 yaşındaki iki çocuktan bıçak tehdidi ile '1 lira' gasp eden 14 yaşındaki E.İ. ile A.K. hakkında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatrisi Anabilim Dalı'ndan mahkemeye gönderilen raporda, 'İşlenen bu fiillerin hukuki anlam ve sonuçlarını algılama yeteneğinin yeterince gelişmediği kanaatine varılmıştır' denildi.

Olay, geçtiğimiz yıl Ekim ayında merkez Yakutiye İlçesi'ne bağlı Şükrüpaşa Mahallesi Dadaşköy yolu kavşağındaki bir market önünde meydana geldi. İddiaya göre market önünde arkadaşları ile bekleyen E.E.'nin yanına gelen E.İ., elindeki bıçağı göstererek A.K. ile birlikte "Bize yol parası 50 kuruş verin size bir şey yapmayalım, bizi herkes tanır" dedi. E.E.'nin "Para yok" demesi üzerine bıçaklı çocuklar bu kez marketten alışveriş yapıp arkadaşlarının yanına gelen H.İ.Y.'nin önünü keserek "Paran var mı?" diye sordu. H.İ.Y.'nin parasını harcadığını söylemesi üzerine A.K. "Üzerini ararım para bulursam seni delik deşik ederim" diye tehdit etti. H.İ.Y.'nin üzerini arayarak cebindeki 1 lirayı alan A.K. ile E.İ. olay yerinden kaçtı. Çocukların şikayeti üzerine gözaltına alınan A.K. ve E.İ. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İki çocuk hakkında 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'iştirak halinde birden fazli kişi ile birlikte yağma' suçundan 5 yıldan 7.5 yıla kadar hapis cezasi istemi ile dava açıldı. Geçen celse duruşma savcısı Sacit Savaşçı'nın talebi üzerine mahkeme heyeti, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı'nda, çocuk sanıkların işlenen suçun hukuki anlam ve sonuçlarını algılama, fiille ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneğinin gelişip gelişmediğine ilişkin psikiyatrik muayenesinin yapılmasını istedi.

Mahkemenin talebi üzerine muayeneye giden çocuklara sorular yöneltildi. E.İ. ve A.K. hakkında Çocuk Psikiyatrisi Anabilim Dalı tarafından mahkemeye gönderdiği raporda, 'Nitelikli yağma ve nitelikli yağmaya teşebbüs suçlarına ilişkin olarak işlenen bu fiillerin hukuki anlam ve sonuçlarını algılama yeteneğinin yeterince gelişmediği kanaatine varılmıştır' ifadelerine yer verildi. Dün görülen duruşmada mağdur ve suça sürüklenen çocukların avukatları rapor hakkında bir şey söylemezken, duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler