HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gölcük'teki bebek yarın toprağa verilecek

Kocaeli'de annesinin evde günlerce yalnız bırakarak açlık ve susuzluktan ölmesine neden olduğu bebek toprağa verilecek.

Gölcük'teki bebek yarın toprağa verilecek

KOCAELİ (CİHAN)- Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, bir ilkokulda sınıf öğretmeni olan annenin tatile gittiği sırada evde tek başına bıraktığı ve açlık ve susuzluktan ölen 2 aylık erkek bebek, yakınlarının alması için öngörülen 15 günlük yasal süreç dolması sebebiyle yarın toprağa verilecek.

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi morgunda bekletilen bebeğin defni prosedüre takılmıştı. Bebeğin defni için hastane açısından gerekli işlemler yapılmış, ancak Gölcük Cumhuriyet Savcılığı'nın ilgili yönetmelik kapsamında, bebeği kimse almadığı takdirde defin için 15 gün bekleme süresi vermişti. 15 günlük yasal süre bugün doluyor. Bugüne kadar bebeği hastaneden almak için zanlı anne ya da yakınlarından kimsenin başvurmadığı öğrenildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Kocaeli'ndeki yetkililerle temasa geçtiği ve bebek için cenaze merasimi düzenlenmesini istediği ifade edildi.

Bu kapsamda, Gölcük Belediyesi, defin için gerekli işlemleri tamamladı. Edinilen bilgiye göre, Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi'nin morgunda bekletilen bebek, yarın saat 11.30'da cenaze arabasıyla morgdan alınarak Gölcük ilçe merkezinde bulunan Tevfik Bıyık Camii'ne getirilecek. Burada öğle namazına müteakip bebek için cenaze namazı kılınacak. İlçe Müftüsü Mehmet Yazıcı'nın kıldıracağı cenaze namazına, Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş'in de katılması bekleniyor. Cenaze namazının ardından bebek, 17 Ağustos Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Kocaeli Gölcük'teki bir ilkokulda sınıf öğretmeni olan anne Seçil M.D. (34), 2 aylık erkek bebeğini evde tek başına bırakarak, 9 günlük Kurban Bayramı tatiline gitmişti. Bebek evde açlık ve susuzluktan ölmüştü. Anne Seçil M.D., tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

DEPREM KURBANLARININ MEZARLIĞI'NA DEFNEDİLECEK

Gölcük Devlet Hastanesi Morgu’nda bulunan bebeğin cenazesine de aradan 2 haftadan fazla zaman geçmesine rağmen sahip çıkan olmadı. Seçil M.D.’nin anne ve babasının Gölcük Cumhuriyet Savcılığı’na geldikleri ancak, bebeğin cenazesini almak istemediklerini söyledikleri ifade edildi.

Mahkeme, daha önce, "15 gün içinde yakınlarının almaması halinde cenazesinin belediye tarafından kaldırılarak defnedilmesi" yönünde karar almıştı. Bu sürenin dolması nedeniyle, bebeğin cenazesi yarın öğleleyin dini vecibeler yerine getirilerek defnenileceği ifade edildi.

Bebeğin cenaze namazının Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Kocaeli Valiliği talimatıyla yarın öğle saatlerinde Gölcük Tevfik Bıyık Camii’nde kılınacak. Cenaze, daha sonra ilçede kimsesizler mezarlığı olmadığından, Saraylı Köyü’ndeki deprem kurbanlarının defnedildiği 17 Ağustos Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Tüm haberler

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler