HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hakkari Valiliği, Yüksekova'da ölen 2 kişiyle ilgili açıklama yaptı

Hakkari Valiliği, Yüksekova İlçesi'nde PKK'lıların kazdığı hendekleri kapatmak için yapılan müdahale sırasında2 kişinin ölü bulunması olayı ile ilgili açıklama yaptı.

Valilikten yapılan açıklamada, Yüksekova İlçesi’nde terör örgütü üye ve sempatizanları tarafından yapılabilecek yasa dışı eylemlerin önlenmesi, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması, cadde ve sokaklarda kurulan barikatların kaldırılarak yolların trafiğe açılması, ekonomik yaşamın akışını sağlamak amacıyla 16 Ekim günü saat 00.30 sıralarında müdahalede bulunulduğu belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Mezarlık ve Eski Kışla Mahallelerinde barikatların kaldırılması ve hendeklerin kapatılması amacıyla güvenlik güçlerimizce zırhlı iş makineleri ile birlikte müdahale edilmiştir. Müdahaleler esnasında ve gün içerisinde yapılan korsan gösterilerde terör örgütü mensuplarınca zırhlı iş makinelerine, zırhlı araçlara ve görevlilerimize yönelik molotof kokteylli, el yapımı bombalı, roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırılarda bulunulmuş, silahlı saldırılara anında karşılık verilmiştir. Yapılan saldırlar sonucunda zırhlı iş makineleri ve araçlarımızda maddi hasar meydana gelmiştir. Polisin göstericileri yönelik müdahaleleri devam ederken saat 15.20 sıralarındaHakkari 112 Çağrı Merkezi Müdürlüğü görevlileri tarafından İlçe Emniyet Müdürlüğü haber merkezi aranarak Orient İş Merkezi çatısında başından vurulmuş bir şahsın olduğu, başından vurulan şahsın öldüğünün söylenerek terör örgütü mensuplarınca kendilerine verilmediği, bu nedenle olay yerinden ayrılmak zorunda kaldıkları ifade edilmiştir. Konuyla ilgili yapılan araştırmalar neticesinde Orient İş Merkezi çatısında ölen şahsın D.E. isimli şahıs olduğu, gün içerisinde görevlilerimize karşı molotof kokteylli, el yapımı bombalı, silahlı saldırılara aktif olarak katıldığı, gerek Mobese ve araç kamera görüntüleri gerek sosyal medyaya yansıyan görüntülerden şahısla birebir uyuştuğu tespit edilmiştir. Yine olaylar esnasında D.A. isimli şahsın da hayatını kaybettiği tespit edilmiştir."

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler