HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İnşaatta korkunç iş kazası

İnşaatta korkunç iş kazası

İzmir'in Çiğli ilçesinde bir inşaatta çalışan Turan Tonus (47) el arabasıyla kum taşırken rüzgarın etkisiyle düşen demir çubuk ensesinden girip göğsünden çıktı.

Olay sırasında yanında kimsenin olmadığını belirten Tonus, ensesine saplanan 90 cm'lik demir çubukla 2 kat yukarı çıkıp arkadaşlarından yardım istemesi sonucu hastaneye kaldırıldığını söyledi. Karşıyaka Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen operasyon sonucu hayatı kurtarılan inşaat işçisi Tonus, "Demir rüzgardan fırladı ve boynuma saplandı, ben görmedim. Demirin boynuma takıldığını sandım, almak istedim. Fakat sonra gördümki demir boynuma saplanmış. Yanımda kimse yoktu ama hiç panik yapmadım. O şekilde zemin kattan 2. kata kadar çıkıp arkadaşlardan yardım istedim. Ambulansla hemen hastaneye yetiştirdiler. Ameliyatla saplanan demiri çıkardılar. Şükürler olsun şimdi çok iyiyim, hiçbir sıkıntım yok" diye konuştu.

Boynuna demir saplanan Tonus'un ameliyatını gerçekleştiren Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Fatih Aşgün, hastanın çok şanslı olduğunu belirterek, "Hastamız çok şanslı. Çünkü demirin geçtiği bölgeler çok riskli bölgeler. 1 cm yandan saplansaydı omurilik zarar görürdü. 1 cm diğer yandan geçseydi şah damarına isabet ederdi. Göğüse girip kalbe zarar verebilirdi ama hastamız çok şanslı ki hiçbiri olmadı. Yani tehlike birkaç cm ile atlatılmış" dedi.Op. Dr. Aşgün, hastanın eski sağlığına kavuşacağını belirterek, 2 gün içerisinde de taburcu olabileceğini söyledi.

Meslek hayatı boyunca ilk defa vücuda demir saplanması vakasıyla karşılaştığını ve böyle bir olaya ilk kez şahit olduğunu belirten, Op. Dr. Fatih Aygün, inşaat çalışanlarını malzemelerin daha güvenli saklanması, kask kullanılması, kullanılmayan malzemelerin alandan uzaklaştırılması ve iş güvenlik kurallarına uyulması konusunda uyardı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler