HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul'un ortasında büyük ayıp

Zeytinburnu’nda 32 gün yoğun bakımda yatan bedensel ve zihinsel engelli genç kız, taburcu edildiği gerekçesiyle kendisine ambulans tahsis edilmedi.

İstanbul'un ortasında büyük ayıp

Saatlerce hastane koridorlarında beklemek zorunda kalan hasta, yakınları tarafından araba bagajında evine götürüldü.

Dilek Çakan, henüz 21 yaşında ve hem bedensel hem de zihinsel özürlü. Geçtiğimiz ay kaptığı enfeksiyon nedeniyle kaldırıldığı özel bir hastanede 32 gün boyunca yoğun bakımda tutuldu. Çakan, burada tamamlanan tedavisinin ardından bugün taburcu edilmesine karar verildi.

“HASTANE 300 TL AMBULANS PARASI TALEP ETTİ”

Hasta yakınları yüzde yüz yatalak, özürlü olan ve yanında oksijen tüpü bulundurmak zorunda olan Çakan’ı eve götürmek için ambulans talebinde bulundu. Ancak hastane yetkilileri taburcu ettikleri hastalara ambulans tahsis etmediklerini talep halinde ise 300 lira ücret ödemek zorunda olduklarını söyledi. Bunun üzerine hasta yakınlarını pare talebi karşısında adeta çileden çıktı.

7 SAAT HASTANE KORİDORLARINDA BEKLETİLDİ

Hastane ile yapılan görüşmelerin sonuç vermemesi üzerine genç kız yakınları tarafından bir araba bagajında evine götürüldü. Yaklaşık 7 saat hastane koridorlarında beklemek zorunda kaldıklarını ileri süren baba Hüsamettin Çakan, “Kızım Dilek Çakan 32 gündür bu hastanede yatıyor. Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’nden özel olarak kendileri ambulans ile aldılar. Şuanda çocuğum yoğun bakımdan çıktı. Aramadığım hiçbir resmi kuruluş kalmadı. Ben 11.30’dan beri ambulans bekliyorum. Hiç birinden bir yanıt alamadım. Hastane bana ambulans veriyor, yalnız 300 lira para istiyor. Bu konuda Başbakanım ve Sağlık Bakanıma teşekkür ediyorum. Ben burada mecbur kaldım. Benim çocuğum yüzde yüz özürlü, hiçbir şekilde ayakta duracak veya takside gidecek bir durumu yok” dedi.

AMBULANS VERİLMEYEN YATALAK HASTA ARABA BAGAJINA YATIRILDI

Dilek Çakan’ın dayısı Recep Avcu ise “Hastamız yüzde yüz yatalak ve özürlü, burnunda maması ve yanında oksijen tüpü var. Hastane yetkililerine bu araçla gider mi diye soruyorum hayır gitmez ambulansla gider diyorlar. Ambulans verin dediğimde ise ambulansımız yok dediler. 112 Acil servisi aradım bana; ‘hastanenin ambulansı yok ise bizi arayarak bu hasta özürlü ve bu hasta yüzde yüz ambulans ile gitmesi lazım desinler, bizde ambulans gönderelim’ dediler. Ama hastane yetkilileri arayıp sormuyorlar. Hastane yetkilileri 112 acil servisten ambulans talep etmediler. Bize ‘Biz özel hastaneyiz ve ambulans veremiyoruz siz kendi çabanız ile götüreceksiniz’ dediler. Bende kendi aracımı getirdim. Hastane yetkilileri hastamızın aracımız ile götürülemeyeceğini yalnız kendilerinin ambulans vermeleri halinde 300 TL alacaklarını söylediler. Bütün gerekli mercilere şikayette bulunacağız dedi” diye konuştu.

İstanbulun ortasında büyük ayıp | www.mynet.com/video

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler