HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İznik'te 6 yıl önce kaybolan çiftin ceset parçalarının bulunması

İznik ilçesinde, 2008 yılında kaybolan ve ceset parçaları geçen nisan ayında evlerinin bahçesinde gömülü bulunan çiftin katil zanlısı oğlunun, iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istemiyle iddianame hazırlandı.

Alınan bilgiye göre, soruşturmayı sürdüren İznik savcısı, tutuklu sanık Kenan Öner hakkında hazırladığı iddianameyi, İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığına sundu.

İddianamede, "tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek nitelikli kasten adam öldürme" suçundan Öner'e iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi talep edildi.

- Olay

Kaybolduklarında 82 yaşında olan Ahmet Refik Öner ile 73 yaşındaki eşi Emine Öner'den bir süre haber alamayan komşuları, 21 Nisan 2008'de polise haber vermişti. Çift, aramalara rağmen bulunamamıştı. İznik Cumhuriyet Başsavcılığınca ifadelerine başvurulan çiftin çocukları Zeliha Bedel ile Kamil Öner, olaydan kardeşleri Kenan Öner'i sorumlu tutmuş ancak o, suçlamayı reddetmişti. Öner, bundan bir yıl sonra polis tarafından gözaltına alınmış ve emniyetteki sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı. Zeliha Bedel ile Kamil Öner'in başvurusu üzerine çiftin İznik'teki evinin bahçesinde 2012'nin haziran ayında kazı yapılmış ve hayvan kemikleri bulunmuştu. Çiftin çürümüş cesetlerine ait parçalar geçen nisan ayında evlerinin bahçesindeki korulukta gömülü bulunmuş, İstanbul'daki evinde gözaltına alınıp İznik'e getirilen Kenan Öner ise tutuklanmıştı. Öner'in, 2005'te kaybolan eşi Canan Öner'i de öldürmüş olabileceği şüphesiyle Bayrampaşa Cumhuriyet Savcılığınca yeniden soruşturma başlatılmıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler