HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kafasına kaya parçası düşen gencin feci ölümü kamerada

Gümüşhane'de okuldan çıktıktan sonra yurda gitmek üzere yola çıkan Gümüşhane Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümü öğrencisi Abdullah Atakan Öztürkmenoğlu, yamaçtan düşen kaya parçalarının başına isabet etmesiyle olay yerinde yaşamını yitirdi. Facia anı saniye saniye kaydedildi. Öte yandan Gümüşhane Devlet Hastanesi önünde toplanan Öztürkmenoğlu'nun arkadaşları, Cumhuriyet Caddesi boyunca slogan atarak Fatih Parkı'na kadar yürüdü.

Gümüşhane'de, yamaçtan kopan kaya parçalarını üzerine düşen üniversite öğrencisi hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, Gümüşhane Üniversitesi Gıda Mühendisliği 3'üncü sınıf öğrencisi Abdullah Atakan Öztürkmenoğlu'nun, okul çıkışı kaldığı yurda giderken Eskibağlarbaşı Mahallesi'nde yamaçtan kopan kaya parçaları üzerine düştü.

Olay yerine gelen 112 ekiplerinin incelemesi sonucu, vücudunun çeşitli yerlerine kaya parçaları isabet eden Öztürkmenoğlu'nun hayatını kaybettiği belirlendi.

Öztürkmenoğlu’nun cenazesi Cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından Gümüşhane Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

ARKADAŞLARI YÜRÜYÜŞ DÜZENLEDİ

Gümüşhane Devlet Hastanesi önünde toplanan Öztürkmenoğlu'nun arkadaşları, Cumhuriyet Caddesi boyunca slogan atarak Fatih Parkı'na kadar yürüdü.

Daha sonra, grup adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Gümüşhane Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Ali Karagöz, çok üzücü bir olay yaşandığını söyledi.

Abdullah Atakan Öztürkmenoğlu

Ölen arkadaşına Allah'tan rahmet dileyen Karagöz, "Bu vesile ile bu sorunun çözümüne ışık tutacak olanlara sesimizi duyurmuş olduk. Gerekli merciler olayı bize en iyi şekilde açıklayacaktır. Kimin nerede ne kadar ihmali varsa bu şekilde sesimizi duyurarak, karşı koyarak cezalandıralım. Bu konuda elimizde gelen neyse yapacağımızdan emin olabilirsiniz" diye konuştu.

Grup açıklamanın ardından dağıldı.

“ENDİŞELERİMİZİ İLETMİŞTİK”

Burada açıklama yapan Gümüşhane Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Ali Karagöz ve Ülkü Ocakları Basın Birimi Sorumlusu Ali Karagöz, bir süredir bu yolla ilgili endişelerini ilgili mercilere ilettiklerini kaydetti.

Konsey Başkanı Karagöz, çok üzücü bir olay yaşadıklarını belirterek, “Allah rahmet eylesin. Biz her zaman doğruyu yapmak için buradayız. Doğru yapmak kadar nasıl yapıldığı da önemli. Biz doğru bir şekilde yaptık. İnşallah biz böyle birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece bu tür yanlışların önüne geçebileceğiz. Bu hareketimiz bir doğruydu. Sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gerek hocalarımıza, gerek öğrenci arkadaşlarıma. Kayıtsız kalmadınız. Bu sorunun çözümüne ışık tutacak mercilere sesimizi duyurmuş olduk. Bu konuda elimizden gelen herşeyi her ortamda her mevkide yapacağız” dedi.

Ülkü Ocakları Basın Birimi Sorumlusu Karagöz ise merhum arkadaşlarının bilinçsiz bir şekilde rahmetli olduğunu belirterek, “Biz bunun sesini duyurmak için geldik buraya. Başka Atakan'lar, başka Abdullah'lar olmasın diye sesimizi duyurmaya geldik. Acımız büyük. Benim bölüm arkadaşım. 2 yıl birlikteydik. Keşke böyle ayrılık olmasaydı. Allah aldı yanımızdan Abdullah'ı. Ama biz biliyoruz ki KYK'ya çıkarken veya yeni hastaneye çıkarken belki başka canlar da gidecekti. Bizim siyaset derdimiz yok. Bizi yetkililer duysun ve desin ki bir daha Abdullah'lar alınmasın, başkalarının canı yanmasın desin. Biz kimseden başka bir şey istemiyoruz” şeklinde konuştu. 2 yıl boyunca o yolu kullandığını ve defalarca yetkililerle görüştüğünü dile getiren Karagöz, “Sonuç maalesef 2 yıl sonra bir arkadaşımızın canına mal oldu. İnşallah bundan sonra can alınmaz” dedi. (AA-DHA)


En Çok Aranan Haberler