HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kanserin yenemediği kadın

Antalya’da yaşayan 58 yaşındaki 3 çocuk annesi Melahat Özdemir, 16 yılda 4 kez yakalandığı kanseri yenmeyi başardı.

Kanserin yenemediği kadın

Zorlu geçen tedavi sürecinde yaşama umudunu ve yaşama sevincini hiç kaybetmeyen Özdemir, “Tedaviye peruk takıp, makyaj yaparak gittim. Yürüyüş yaptım, sanatla uğraştım, araba kullanmayı öğrendim. Kendi psikolojimi kendim düzelttim" dedi.

Antalya’da yaşayan ev hanımı Melahat Özdemir, 16 yıl önce memede bir kitle olduğunu fark ederek hastaneye başvurdu ancak doktorundan “Yağ bezesidir. Önemli bir şey değildir” yanıtını aldı. Birkaç yıl sonra kitlenin büyüdüğünü fark eden Özdemir, tekrar hastaneye başvurdu. Çekilen mamografi ve yapılan biyopsinin ardından Özdemir’e meme kanseri teşhisi konuldu. Operasyonla Özdemir’in sağ memesi alındı. Ameliyatın ardından kemoterapi ve ışın tedavisine başlayan Özdemir, kanseri yenmeyi başardı.

Melahat Özdemir’in mutluluğu uzun sürmedi. Dört yıl sonra aynı bölgede tekrar bir kitle tespit edildi. Kanserin nüksettiği anlaşılınca operasyonla kitle alındı. Tekrar ilaç tedavisine başlayan Özdemir, kanseri ikinci kez atlattı. Melahat Özdemir hastalıktan kurtulduğunu düşünürken kanser 4 yıl sonra bu kez göğüs kafesinde ortaya çıktı. Moralini hiç bozmayan ve günlük yaşantısına devam eden Özdemir, ilaç ve ışın tedavisi ile üçüncü kez kanserden kurtulmayı başardı. Özdemir’i bir türlü terk etmeyen kanser, son olarak 3 yıl önce karaciğerinde ortaya çıktı. Zorlu geçen yılların ardından Özdemir’e en büyük desteği doktorundan geldi. Doktorunun “Sen bunu da yenersin” sözleri ile yaşama sıkıca tutunan Özdemir, gördüğü tedavinin ardından geçtiğimiz Şubat ayında taramalarda artık kanser hücresine rastlanmadığı söylendiğinde inanamadığını ve röntgen cihazının bozuk olduğunu düşünüp hastaneyi aradığını söyledi.

“TEDAVİYE PERUK TAKIP, MAKYAJ YAPARAK GİTTİM”

Kanseri 16 yılda 4 kez yenmeyi yaşama azmine bağlayan Melahat Özdemir, “Hayata hiç küsmedim ve moralimi hep yüksek tuttum. Kemoterapi yüzünden saçlarım döküldü, halsiz kaldım ama kendime hep özen gösterdim. Tedaviye hep peruk takıp, makyaj yaparak gittim. Çevreme sağlıklı imajı verdim. Eşime bile hasta olduğumu belli etmemeye çalıştım. Yürüyüş yaptım, sanatla uğraştım, araba kullanmayı öğrendim. Çocuk bakıcılığı yaptım. Kanserle ilgili gelişmeleri sürekli takip ettim. Kendi psikolojimi kendim düzelttim. Hayata bağlı olmam kanseri yenmemi sağladı” diye konuştu.

Kanserli hastalara “Sürekli bir şeylerle uğraşın. Hastalığa teslim olmayın" tavsiyesinde bulunan Özdemir için arkadaşları bir doğum günü partisi düzenledi.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler