HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kocaer işçilerinden eylem

İzmir'in Konak İlçesi'nde, Kocaer Demir Çelik Fabrikası'nda işlerine son verilen işçiler haksızlığa uğradıklarını öne sürerek eylem düzenledi.

Aliağa'da bulunan Kocaer Demir Çelik Fabrikası'nda işten çıkarılan işçiler Alsancak Sevinç Pastanesi önünde toplanarak eylem yaptı. İşverenin kendilerini haksız şekilde işten çıkardığını belirten işçiler "Çocuklarımızın geleceği için buradayız", "Kocaer işçisi köle değildir", "Arkadaşım yoksa üretimde yok" dövizleri taşırken, "İşçiyiz haklıyız kazanacağız", "Kocaer işçisi köle değildir" sloganları attı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Serhat Sıvacı, "Bizler haklarını aradığı için işten atılan, Bakırçay Havzası'nda kuralsızlığın hüküm sürdüğü birçok fabrikadan biri olan Kocaer işçileriyiz. Bundan bir ay önce bir kuralsızlığa uğradık. Doğrultma bölümünde yaşanılan iş kazaları, bel fıtığı rahatsızlıkları, tozdan kaynaklı astım olan işçi arkadaşımız gerçeği dururken, işçiye iftira atan, yalan söyleyen, küfreden bir amir gerçeği dururken her şeye rağmen susan bizlerin çay hakkı elimizden alınmaya çalışıldı. Bizde buna karşılık vardiya olarak imza toplayıp kazanılmış hak olan, her saat başı içtiğimiz çay hakkımızı geri istedik, hatta sorun maddiyse bunu maaşlarımızdan karşılamayı ettik. En başından bize resmen dayatılan bu olay tatlıya bağlansa böyle bir süreç yaşanmayacaktı" dedi. Grup, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler