HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Lodos Ege sahillerini zorluyor

Şiddetli lodos sebebiyle Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Akçay beldesinde Deniz Hudut Kapısı, Ayvalık ve Burhaniye limanları ulaşıma kapatıldı.

Etkili lodos, Akçay beldesinde Deniz Hudut Kapısı'nın kapanmasına neden olurken, büyük dalgalar da kıyıya zarar verdi. Akçay Belediyesi'ne bağlı ekipler, gece boyunca kordonu gözetim altında tutarken, kordondaki yürüyüş yoluna ve iş yerlerine kadar taşan dalgalar vatandaşları ürküttü. Beldenin sahil şeridinde bulunan özel tekneler ve kayıklar ise, sahipleri tarafından güvenli yerlere götürüldü. Benzer görüntüler, Edremit Körfezi’ndeki diğer Ayvalık ve Burhaniye ilçesi ve Edremit’in Güre, Zeytinli ile Altınoluk beldelerinde de yaşandı.

Balıkçı tekneleri denize çıkamazken, balıkçılar lodosun bitmesini beklemeye başladı. Yağmurla birlikte etkili olan lodos nedeniyle denizden gelen ağaç kökleri, yosunlar, çöp ve molozlar Edremit Körfezi’ndeki tüm sahil şeridinde temizlenmesi zor tahribatlara neden oldu. Yağmurun zaman zaman etkisini artırması nedeniyle zaman zaman elektrik kesintisi yaşanan bölgede bulunan 5 ilçe ve 10 beldenin belediyeleri, olumsuzluklara karşı gün boyu alarm durumunda bekliyor.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler