HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mahalle arasında kömür çıkarırken kayanın altında can verdi

Zonguldak'ta, Kıbrıs gazisi emekli madenci 62 yaşındaki Mustafa Sağır, evinde yakmak için mahalle arasındaki kayalık bölgede kömür kazarken üzerine düşen kayanın altında kalarak yaşamını yitirdi

Mahalle arasında kömür çıkarırken kayanın altında can verdi

Olay, saat 13.00 sıralarında Asma Mahallesi Kömür Sokak'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) ait kullanılmayan iş atölyesinin bulunduğu alanda meydana geldi. Eşiyle birlikte atölyenin yanında toprak alanda sebze yetiştiren TTK'dan emekli maden işçisi Mustafa Sağır, bir bölümü kayalık olan yamacın alt tarafında evinde yakmak için kömür kazmaya başladı. Bu sırada altı boşalan yamaçtaki kayalar Mustafa Sağır'ın üzerine düştü.

Başı, büyük kaya parçası ile yandaki su borusu arasında sıkışan Mustafa Sağır, olay yerinde yaşamını yitirdi.Eşinin ölümüne tanık olan Nuran Sağır, sinir krizi geçirdi. Çevredekilerin haber vermesiyle gelen 112 Acil Servis ekibi, Mustafa Sağır'ın cesedinin çıkarılması için polis ve AFAD'dan yardım istedi. Gelen ekipler, cesedi çıkarmak için çalışma başlattı.

'BENİ BIRAKMA NE OLUR'

Baygınlık geçiren Nuran Sağır'a sağlık ekibi müdahale etti. Kendine gelen Nuran Sağır, "Ne olur kurtarın onu. Hiçbir şey yapamıyorum. O bizim için her şeyi yaptı. Ne olur yaşa. Mustafa beni bırakma ne olur. Ne olur yalvarıyorum bir kere göreyim" diyerek ağladı. Uzaklaştırılan acılı eş, çaresizce gözyaşları içinde çalışmanın bitmesini bekledi.

Mustafa Sağır'ın kardeşi de "Yoksulluk mu fakirlik mi neydi bu?" diyerek gözyaşı döktü.

AFAD ekipleri, yaklaşık 1 saat süren çalışma ile kayayı kaldırarak Mustafa Sağır'ın cesedini çıkardı.

EŞİ SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Cesedin ambulansa konulması sırasında da yakınları sinir krizi geçirdi. Kıbrıs gazisi ve 2 çocuk babası olduğu öğrenilen Mustafa Sağır'ın cesedi ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Polisin olayla ilgili soruşturma başlattı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler