HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Malatya’ya ‘Pembe Trambüs’ geliyor

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, sadece kadınların kullanacağı ‘Pembe Trambüs’ uygulamasına geçeceklerini açıkladı.

Çakır, “Biz de bu talepler doğrultusunda ‘Pembe Trambüs’lerin siparişini verdik. Trambüslerimiz inşallah Mayıs ya da Haziran ayında gelecek" dedi.

Malatya’ya yapılacak ve yapılması planlanan projeler hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, trambüsün çok seçkin bir proje olduğunu belirterek, yeni alınacak trambüslerle birlikte ulaşımın daha da rahatlayacağını kaydetti.

Trambüsün beklentilerinin çok daha üzerinde verimli olduğunun altını çizen Başkan Çakır, “Bunun yanında işletme maliyetlerinin düşük olması ve kendi yatırımını zamaniçerisinde karşılayacak olması da bizi son derece memnun etti. Sadece çevre kirliliğinin önlenmesini ve insan sağlığını düşünüyorsanız bu projenin yapılmasının son derece elzem olduğunu görürsünüz. Bunun yanında konforlu ve güvenli olması da çok önemli. Tüm bu saydığım nedenler trambüsün ne kadar önemli bir proje olduğunu gösteriyor. Trambüslerimizin hizmette kaldığı süre yüzde 100'e yakın bir oranda. Şu anda 12 tane trambüsümüz var. Mayıs ya da Haziran aylarında 10 tane daha trambüs alacağız. Onların da gelmesiyle oradaki toplu taşıma daha da rahatlayacak” diye konuştu.

'2 TRAMBÜS PEMBE OLACAK'

Üniversite öğrencilerinin trambüsle ilgili bir takım talepleri olduğunu kaydeden Çakır, “Bunların en önemlisi sadece bayanların kullanabileceği pembe trambüslerdi. Hatta bununla ilgili bir de kampanya başlatmışlardı. Bizler de bu talebi dikkate aldık ve bununla ilgili bir çalışma başlattık. İnşallah 2 trambüsü sadece bayan yolcularımıza yönelik alacağız. Trambüsler şu anda üretim bandında, o konuda görüşmelerimiz devam ediyor. Biz, trambülserin renklerinin farklı olmasını söyledik 2 trambüs pembe olacak” ifadelerini kullandı.

İHA

En Çok Aranan Haberler