HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Polisin katil zanlıları Suriyeliler tutuklandı

Mayıs ayında sınır kapısında çıkan çatışmada şehit olan polis memuru Ferhat Avcı'nın katil zanlısı iddiası ile yakalanan üç Suriyeli uyruklu vatandaşın bir serbest bırakılırken, ikisi tutuklandı.

Uzun suredir emniyet yetkililerince takip edilen üç Suriyeli, dün akşam saatlerinde Akçakale'nin Fevzi Çakmak ve Yeni Mahallede iki eve yapılan baskın sonucu ele geçirildi. İki gündür sorguları devam eden üç Suriyeli bugün akşam saatlerinde geniş güvenlik önlemleri altında nöbetçi mahkemeye çıkartıldı. Yapılan sorgulamaların ardından İsmail Uba adlı şahıs serbest bırakılırken, Ümer el Ümmeyir (32) ve Yasin el Ümmeyir (41) adlı şahıslar tutuklanarak geniş güvenlik önlemleri ile Şanlıurfa Kapalı Cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa Terör Şubesi, İstihbarat Şubesi ve Akçakale İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince kurulan özel bir ekip tarafından üç aydır takip edilen ve birçok bilgi ve belgenin birleştirilmesi sonucu elde edilen bulgular sonucunda bu kişilere ulaşıldığı, üç zanlının ilçe merkezinde iki eve sık sık geldiği tespit edilerek baskın düzenlendiği ve zanlıların ele geçirildiği belirtildi. Ayrıca bu çalışmanın Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgün tarafından bizzat yürütüldüğü ifade edildi. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler