HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sahte savcı gözaltında

Sahte savcı gözaltında

MALATYA (İHA) - Malatya'da kendisini savcı olarak tanıttığı ileri sürülen şahıs yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gelerek kendisini Yargıtay'da görevli Cumhuriyet Savcısı A.A. olarak tanıtan ve ifadesine başvuracağı iki şahsın temin edilmesini isteyen, daha sonra da aynı maksatla Cumhuriyet Başsavcılığı'na kendisini yargıtay savcısı olarak tanıtıp müracaatta bulunan ve görevlilere cumhuriyet savcısı kimliğini ibraz eden şahsın hal ve hareketinden şüphelenildi.

A.A.'nın taleplerinin yerine getirilmediği, hakkında yapılan araştırmada şahsın gerçek cumhuriyet savcısı olmadığı belirlendi. A.A. isminde savcı kimliğini kullanan H.T.A. isimli şahıs, Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekiplerince düzenlenen operasyonla üzerinde sahte savcı kimliği, sahte eczacı kimliği ve diğer sahte diploma ve benzeri belgelerle yakalandı. Şahsın kendisine ait 3 adet lüks aracının olduğu, ayrıca dolandırıcılık suçundan kaydının bulunduğu belirlendi.

Yakalanan şüpheli H.T.A.'nın, "sahte evrak bulundurmak, kendisini cumhuriyet savcısı olarak tanıtmak, resmi görevlileri şahsi işlerinde kullanmaya kalkışmak" suçlaması ile adli mercilere sevk edileceği kaydedildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler