HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şehit haberini nöbette aldı

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde dün gece çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş İlhan Akkoç'un acı haberi Konya'da hemşire olan eşine yetkililer tarafından verildi.

Şehit haberini nöbette aldı
Şehit Piyade Uzman Çavuş İlhan Akkoç'un 2 ay önce evlendiği eşi hemşire Yasemin Demir Akkoç'a acı haber, gece nöbetçi olduğu Özel Büyükşehir Hastanesi'nde askeri yetkililer tarafından verildi.
[ ****](http://video.mynet.com/habervideo/Sehit-haberini-nobette-aldi/1468834/)
Hemşire Yasemin Demir Akkoç'un çalıştığı hastaneye gelen yetkililer, hemşire Akkoç ve yakınlarına şehit haberini verdi. Eşinin şehit düştüğü haberi üzerine şok yaşayan hemşire Akkoç bitkin bir vaziyette yakınları ile birlikte hastaneden ayrılarak evine gitti.
Şehit Uzman Çavuş İlhan Akkoç'un memleketinin Konya'nın Karapınar ilçesi olduğu öğrenildi. Geçtiğimiz günlerde Beytüşşebap'ta çıkan çatışmada şehit olan askerlerden Piyade Çavuş Ramazan Emre Ala da memleketi Karapınar ilçesinde törenle son yolculuğuna uğurlanmıştı.
**BABASI DA AYNI YAŞTA VEFAT ETMİŞTİ**
Piyade Uzman Çavuş İlhan Akkoç'un, 24 yıl önce babasının vefat ettiği yaşta şehit olduğu öğrenildi.
Piyade Uzman Çavuş İlhan Akkoç'un şehit olduğu haberini alan yakınları, taziye ziyareti için şehidin Karapınar ilçesindeki baba evine gitti. Şehidin baba evine vatandaşlar tarafından Türk bayrakları asıldı.
Şehidin dedesi Yusuf İzzettin Akkoç, annesi Nebiye Akkoç ile kardeşleri ve eşi taziyeleri kabul etti.
Şehidin dedesi Yusuf İzzettin Akkoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehidin yaklaşık 2 ay önce evlendiğini, mutluluklarının yarım kaldığını söyledi.
Terör örgütüne tepki gösteren dede Akkoç, şunları kaydetti:
"Vatan sağ olsun. Allah başkalarına bu acıyı göstermesin. Bizim canımız yandı başkaları yanmasın. İki ay kadar önce evlendirdik. 15 gün ailesinin yanında kaldıktan sonra askere gitti. Babası, 3 yaşındayken öldü. Bunları büyüttük, üniversitede okuttuk. Allah bu acıyı kimseye göstermesin. Vatan sağ olsun, Allah öteki dünyasını iyi etsin."
Şehit Akkoç'un dayısı Mustafa Karabacak ise şehidin 4 yıllık uzman çavuş olduğunu söyledi.
Evlendikten 15-20 gün sonra görevine döndüğünü ifade eden Karabacak, "İlhan 3 yaşındayken, babası trafik kazasında öldü. Babası öldüğünde 27 yaşındaydı. İlhan Akkoç da 27 yaşında şehit oldu. En son üç gün önce görüştüğümde İyi olduğunu söylemişti. Görüşmemizde bana, 'Ben seni arayacağım, göreve çıkacağım' demişti, bir daha da görüşmedim" diye konuştu.
İHA - AA


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler