HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sınır hattındaki kaçağa duvar ve tel önlemi

Reyhanlı Cilvegözü Mülki İdare Amirliği’nde düzenlenen toplantıda, TIR aktarma sahasında alınacak güvenlik önlemlerine ilişkin hazırlanan proje görüşüldü.

Proje çerçevesinde söz konusu bölgenin 2 bin 400 metrelik bölümüne duvar ve tel çekilmesi planlanıyor.

Cilvegözü Mülki İdare Amiri ve Vali Yardımcısı Mehmet Eriş’in sunumu eşliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler, Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Müdürü Adnan Korkmaz, Reyhanlı İlçe Garnizon Komutanı J.Bnb. Bülent Gülbaz, Cilvegözü Gümrük Kapısı Mülki İdare Amirliğinden ilgililerle Gümrük ve Turizm İşletmeleri'nden (GTİ) yetkililer katıldı. Toplantıda konuşan Hatay Valisi Sayın Lekesiz, TIR aktarma işleminin gerçekleştirildiği alanda uygun bir zemin oluşturulması için sınırların başladığı noktadan itibaren güvenlikli bir girişe ilişkin her şeyin düşünüldüğünü ifade etti.

Lekesiz, alınacak önlemleri şöyle anlattı: "X-Ray tarama alanı, tarama sistemi, kamera sistemi, açılır-kapanır kapı, nöbetçi kulübesi, kontrol noktası, alt tarama sistemi, aydınlatma sistemi, yaya ve araç girişlerinin güvenli olarak yapılabilmesi için gereken her türlü sistem, engelliler için de olmak üzere lavabo, WC gibi ihtiyaçlar her boyutu ile düşünüldü. Böyle bir sistemin hayata geçirilmesi için bir proje hazırlandı ve ihalesi yapıldı. Hedefimiz projeyi temmuz ayı sonuna kadar yetiştirmek."

Lekesiz, 2 bin 400 metrelik bölümünde duvar yapılması ve üstünün uygun tellerle çevrilmesi, böylece kaçakçılığa yol açan bu ara bölgenin fiziksel standartlarının iyileştirilerek hem güvenlik ve hem de kaçakçılık açısından olumsuzluğa meydan verilmeyecek bir yapıya kavuşturulmasını amaçladıklarını söyledi. Lekesiz, toplantıda bu çerçevede neler yapıldı, gelinen nokta nedir bunları da görüşeceklerini belirtti.

Toplantının ardından Vali Lekesiz ve beraberindekiler, TIR aktarma işleminin gerçekleştirildiği alanda incelemelerde bulundu.

(CİHAN)

Tüm haberler

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler