HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Soğuklar devam edecek

Türkiye, her kar yağışında yaşadığı esarete teslim oldu.

Soğuklar devam edecek

Mevsim normalleri

Yurt çapında birçok köy yolu kapandı, okullarda kar tatili ilan edildi, büyük kentlerde trafik kilitlendi, kar ve buzlu yollardaki kazalarda can verenler oldu.

TÜRKİYE’yi etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava sistemi birçok kentte hayatı olumsuz etkiledi. Doğu ve Karadeniz’de yüzlerce köyün merkezle bağlantısı kesildi. Kuzey Ege’de saatteki hızı 60 kilometreye ulaşan fırtına, deniz ulaşımını aksattı. Marmara Denizi’nde etkili olan fırtına nedeniyle Geyikli-Bozcaada ve Kabatepe-Gökçeada feribot seferleri geçici olarak durduruldu.

EĞİTİME KAR ENGELİ

İstanbul’da Nişantaşı Üniversitesi, Bayrampaşa Kampusu lisans programları ile Osmanbey Kampusu Meslek Yüksekokulu’ndaki tüm derslerin tatil edildiğini duyurdu. Şırnak, Siirt, Mardin ile Kastamonu’nun Küre, Doğanyurt ve Daday ilçelerinde eğitim bugün ve yarın tatil edildi. Bursa, Ordu, Samsun, Niğde, Hakkâri, Bitlis’te il genelinde; Giresun’un Piraziz ve Şebinkarahisar ilçelerinde; Rize’nin Derepazarı, Kalkandere, İkizdere, Güneysu, Hemşin, Çamlıhemşin ilçelerinde; Artvin’in Ardanuç, Murgul ilçelerinde; Trabzon’un Tonya, Şalpazarı, Çaykara, Dernekpazarı, Hayrat ve Araklı ilçelerinde; Bolu’nun Mengen, Gerede, Mudurnu ve Göynük ilçelerinde; Karabük’te Safranbolu, Eskipazar ve Yenice ilçelerinde; Yozgat’ın Kadışehri ilçesinde; Gaziantep’in İslahiye, Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerinde; Balıkesir’in, Dursunbey, Susurluk ve Manyas ilçelerinde; Düzce’de Gölyaka ve Çilimli ilçelerinde; Hatay’ın Hassa, Yayladağı ve Belen ilçelerinde; Konya’nın Ereğli, Halkapınar, Derbent ve Emirgazi ilçelerinde; Batman’ın Sason ve Gercüş ilçelerinde; Diyarbakır’ın Kayapınar, Yenişehir, Suriçi, Bağlar, Gümüşhane’nin , Kürtün ilçesinde; Kastamonu’nun Abana, Ağlı, Araç, Azdavay, Hanönü, İnebolu, Çatalzeytin, İhsangazi ilçelerinde eğitime bugün ara verildi.

Soğuklar devam edecek

METEOROLOJİ Genel Müdür-lüğü’nden alınan bilgiye göre, İstanbul’da kar yağışı yarına kadar devam edecek. İstanbul’da sıcaklığın önümüzdeki dört gün sıfırın üstünde seyretmesi bekleniyor. Ankara’da yarın ve hafta sonu yağış beklenmezken, sıcaklıklar gece eksi 10 dereceye kadar düşecek. Bugün Akdeniz ve Ege Bölgesi dışında yurdun tamamında kar yağışı beklenirken, yarın da Marmara, Orta Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yoğun kar yağışının sürmesi bekleniyor. Cumartesi günü de Orta ve Batı Karadeniz Bölgesi ile Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu’nun güneyinde kar yağışı görülecek. Pazar günü tüm yurtta kar yerini güneşli ve çok bulutlu havaya bırakacak.

Kaygan yollar can aldı

ÖĞRETMENLER AĞLATTI: Kar yağışı ve buzlanan yollar kazaları da artırdı. Adıyaman’da öğretmenleri taşıyan minibüs, 100 metrelik uçuruma yuvarlandı. Kazada, öğretmen Azize Çelik hayatını kaybetti, sürücü ve 5 öğretmen yaralandı.

TIR altında 3 ölü: İstanbul Sancaktepe Paşaköy yolunda dün sabah Pendik istikametinde kayan bir kamyonet, karşı şeritteki TIR’ın altına girdi. Kazada kamyonetteki 4 kişiden Okan Güçlü, Galip Güçlü ve kimliği tespit edilemeyen bir kişi daha hayatını kaybetti. Bir kişi de ağır yaralandı. Tekne battı, 2 kayıp: Adana’da Seyhan Baraj Göleti’nde 5 kişinin bulunduğu tekne şiddetli rüzgârdabattı, 2 kişi kayboldu.

İki uçağa yıldırım isabet etti

TÜRK Hava Yolları’nın İstanbul-İsfahan (İran) seferini yapan yolcu uçağına saat 23.00’te yıldırım isabet etti. 79 yolculu uçak 00.25’te Esenboğa Havalimanı’na iniş yaparak bakıma alındı. İstanbul-Harkov seferini yapmak üzere Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan saat 23.55’te kalkan Pegasus Havayolları’na ait uçağa da, tırmanışta yıldırım isabet etti. Burnunda hasar meydana gelen uçak, sorunsuz iniş yaptı.

MYNET'DEKİ TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYIN!

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler