HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sokak köpekleri 20 kuzuyu telef etti

Malatya'da, aç kalan sokak köpekleri bir ahırda 20'ye yakın yeni doğmuş kuzuyu telef etti.

Olay, Malatya'nın Yeşilyurt İlçesi Yavuz Selim mahallesinde meydana geldi. Bir ahıra giren başıboş sokak köpekleri, 20 kuzuyu parçaladı. Ahırdan gelen sesler üzerine dışarı çıkan Abdurrahman Beyto, av tüfeğini alıp ahıra gitti. Bu sırada kendisine saldıran köpeklerden birini av tüfeği ile vuran Abdurrahman Beyto diğer köpekleri de korkutarak uzaklaşmasını sağladı. Ancak, köpeklerin kaçmasıyla 20 kuzunun telef olduğu görüldü. Beyto, durumu güvenlik güçlerine bildirirken, polis olay yerinde inceleme yaptı. Köpeklerin götürdükleri kuzuların parçaları dere yatağında bulundu.

Yavuz Selim Mahallesi Muhtarı Ramazan Yavuz, tarım müdürlüğü yetkilileri ile görüşme yaparak zarar gören üreticinin mağduriyetinin giderilmesi için görüşmeler yaptığını söyledi. Muhtar Yavuz, çok sayıda köpeğin kuzulara saldırdığını ve sonrasında hayvanların sahibine saldırmak isteyen bir köpeğinde av tüfeğiyle vurulduğunu dile getirdi.

Hayvan sahibinin komşusu Aziz Bal da her zaman bu bölgede başıboş köpeklerin hayvanlara saldırdıklarını belirterek çocukların bile korkudan dışarı çıkamadığını söyledi. Yetkililere seslenen Bal, merkezde olan bir bölgede bu şekilde köpeklerin saldırı gerçekleştirmesini anlayamadığını anlattı. Bölge halkı da yetkililerin bu soruna çözüm bulmasını istedi.

Olaydan sonra Yeşilyurt Belediyesi zabıta ekipleri de bölgeye gelerek çalışma başlattı. Zabıta ekipleri bölgedeki köpeklerin toplatılması için çalışma yapacaklarını söyledi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler