HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika! Kırıkkale'de çok sayıda öğrenci çamaşır suyundan zehirlendi

Son dakika habere göre, Kırıkkale Bahçelievler Milli Eğitim Vakfı Ortaokulu'nda, çamaşır suyu ve tuz ruhundan etkilenen 650 mevcutlu okulda çok sayıda öğrenci zehirlenme tehlikesi geçirdi. Öğrencilerin rahatsızlanması üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ekibi ve ambulans sevk edilirken, bazı öğrenciler ambulanslarla hastaneye kaldırıldı, bazılarına ise olay yerinde müdahale edildi. Hatırlanacağı üzere dün de Amasya'da bir Kur'an kursundaki 44 öğrenci yemekten zehirlenmişti.

Kırıkkale'de bir ortaokulda, tuz ruhu kokusundan etkilenen yaklaşık 60 öğrenci hastaneye kaldırıldı.

İddiaya göre, Milli eğitim Vakfı Ortaokulu'nda delinen tuz ruhu bidonu, okulun görevlisi tarafından bahçeye çıkarıldı. Burada bir ağacın dibine dökülen tuz ruhundan çıkan kokudan çok sayıda öğrenci olumsuz etkilendi.

Öğrencilerin rahatsızlanması üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ekibi ve ambulans sevk edildi.

Yaklaşık 60 öğrenci, ambulanslarla hastaneye kaldırılırken, bazılarına da olay yerinde müdahale edildi. Okuldaki tüm öğrencilerin tedbir amaçlı hastaneye götürüleceği öğrenildi.

Hastaneye kaldırılan öğrencilerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Olayın ardından okula gelerek incelemelerde bulunan Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir tuz ruhu bidonunun delindiğini ve hizmetlinin de bidonun içindeki kimyasalı ağacın dibine döktüğünü söyledi.

O kokunun rüzgarla okulun içerisine yayıldığını ve bunun üzerine yetkililerin çocukları dışarı çıkardığını anlatan Çetin, "Bazı öğrenciler etkinlediğini ifade edince sağlık ekipleri gelmiş. Herhangi bir patlama yok. Hizmetli bidonu alsa uzak bir yere dökse bir sıkıntı olmayacak." dedi.

AMASYA'DA 44 ÖĞRENCİ YEMEKTEN ZEHİRLENDİ

Amasya'da faaliyet gösteren bir Kur'an kursundan 44 öğrenci, yemek yedikten sonra fenalaşmaları üzerine hastaneye kaldırıldı. Öğrencilerin sağlık durumunun iyi olduğu ve tedbir amaçlı müşahede altında tutuldukları belirtildi.

Amasya'da bir Kur'an kursunda yemek yedikten sonra rahatsızlanan 44 öğrenci hastanede tedavi altına alındı. Alınan bilgiye göre, kent merkezinde faaliyet gösteren Büyükağa Hafızlık Kur'an Kursu'nda bazı öğrencilerde mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetlerinin başlaması üzerine durum kurs yöneticilerine bildirildi.

Yurt görevlileri, rahatsızlanan 44 öğrenciyi araçlarıyla Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürdü. Bu öğrencilerin, mevlit yapılan bir evden getirilen tavuklu pilavı yediklerini söylemesi üzerine araştırmalar bu yönde yoğunlaştırıldı. Hastaneye gelen Amasya Müftüsü Abdülkadir Keşvelioğlu, gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedavi altına alınan öğrencileri ziyaret ederek doktorlardan bilgi aldı. Öğrencilerin sağlık durumunun iyi olduğu ve tedbir amaçlı müşahede altında tutuldukları öğrenildi. (AA)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler