HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sosyal medya üzerinden korkunç tuzak

Mankenlik ve fotomodellik vaadiyle tuzağa düşürülen 18 genç kızı jandarma kurtardı

Sosyal medya üzerinden korkunç tuzak

Silivri ve Büyükçekmece'de 20 ev 2 otel ve 1 pansiyona düzenlenen operasyonda, zorla fuhuş yaptırılan yabancı uyruklu 18 kadın şebekenin elinden kurtarıldı. Liderliğini Ekrem U.'nun yaptığı 9 kişilik fuhuş şebekesinin sosyal medya üzerinden (facebook, skype) tanıştıkları kızları mankenlik ve fotomodellik vadiyle Türkiye'ye getirerek tuzağa düşürdükleri belirlendi.

İstanbul Jandarma Komutanlığı ekipleri, gelen ihbar ve yaptıkları alan çalışmaları ile Silivri ve Büyükçekmece'de faaliyet gösteren bir fuhuş şebekesini tespit etti. Yaklaşık 4 ay süren teknik ve fiziki takiplerin ardından şebekeye yönelik eşzamanlı operasyon düzenlendi. Silivri ve Büyükçekmece'deki 20 ev, 2 otel ve 1 pansiyona yapılan baskında zorla fuhuş yaptırılan, yaşları 20 ile 25 arasında değişen, 7'si Moldova, 4'ü Kırgızistan, 6'sı Ukrayna ve 1'i Fas uyruklu 18 genç kız, fuhuş şebekesinin elinden kurtarıldı.

19 SAHTE PASAPORT
Operasyonda, fuhuş şebekesinin lideri olduğu öne sürülen Ekrem U. ve 8 kişi de gözaltına alındı. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 2'si sahte olmak üzere 19 pasaport, çok sayıda yurtdışına para havale dekontu, fuhuştan elde edilen paraların kaydının tutulduğu 2 defter ele geçirildi. Operasyon yapılan 2 otelin müdürleri hakkında da "fuhuşa yer temin etmek" suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN TUZAĞA DÜŞÜRMÜŞLER
Şebeke üyelerinin yabancı uyruklu kızlarla açtıkları sosyal medya (facebook, Skype) hesapları üzerinden iletişim kurdukları, kızları Türkiye'de mankenlik, fotomodellik ve güzel bir yaşam vaat ederek kandırdıkları belirlendi. Şebeke üyelerinin ağlarına düşürdükleri kızları ikna edebilmek için para yollayıp pasaportlarını çıkarmalarına dahi yardımcı oldukları saptandı.

FUHUŞA RESEPSİYON ALARMI
Fuhuş şebekesinin olası polis ve jandarma baskınlarını da düşünüp alarm tedbiri aldığı da ortaya çıktı. Alarm sisteminin, baskın olduğu zaman resepsiyondan verilen uyarıyla odalarda yanan ikaz lambası şeklinde çalıştığı tespit edildi. Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şebekenin lideri ve 8 üyesi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderildi. Şebekenin elinden kurtarılan 18 genç kız ise koruma altına alınıp ülkelerine gönderildi.

Kaynak: Sabah

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler