HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Su satması engellenince intihara kalkıştı

İzmir'in Konak ilçesinde, seyyar su satması zabıtalarca engellendiği için elinde benzin dolu pet şişe ile köprüye çıkan seyyar satıcı Mustafa Karaca, kendini yakıp ölmek istedi.

Seyyar satıcıyı indirmekte ikna edemeyen polis bir an dalgınlığından faydalanıp olası faciayı önledi. Dün akşam saatlerinde de, iki seyyar satıcı aynı sebeple Saat Kulesine çıkmış polis ekiplerince aşağı indirilmişti.

Bugün saat 15.30 sıralarında, Konak Pier karşısındaki köprüde elinde benzin dolu pet şişesi ile köprü korkuluklarına çıkan birini gören vatandaşlar durumu 155 Polis imdat hattına bildirdi. İhbar üzerine gelen polis, şahsın seyyar satıcı 63 yaşındaki Mustafa Karaca olduğunu belirlerken Karaca ile konuşmaya çalıştı. Bu sırada tedbir amaçlı itfaiye ve sağlık ekipleri olay yerinde beklemeye başladı. Seyyar satıcı Mustafa Karaca, Kordon'da seyyar su sattığını, ancak belediye zabıtalarınca ekmek kazanılmasının engellendiği için intihar etmek istediğini polise söyledi. Polis, Karaca'yı ikna için uğraştı ancak Mustafa Karaca polisi dinlemedi. Elindeki benzin bidonunu ve çakmağı gösterip sorunuma çare bulunmazsa kendimi öldüreceğim dedi. Öte yandan yoldan geçen vatandaşlar ise, intihara teşebbüs olayını meraklı gözlerle izleyip, telefonları ile görüntü aldı. Polis seyyar satıcı Mustafa Karaca'yı ikna edemeyince, bir anlık dalgınlığından yararlanıp elindeki benzini alıp köprü korkuluklarından çekip Karaca'yı köprü üzerine aldı. Gözaltına alınan Mustafa Karaca ifadesi alınmak üzere Kemeraltı Polis Merkezi'ne götürüldü.

DÜNDE İNTİHARA TEŞEBBÜS VARDI

Tezgâhta balık ekmek satarak geçimini sağlamaya çalışan Engin Kondurlu (54) ve Rasim Öztürker (30) de, zabıtalar tarafından tezgâhları alınınca dün akşam saatlerinde tarihi Saat Kulesine çıkarak intihar etmek istemişti. Kondurlu ve Öztürker üzerlerine benzin dökerek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na seslendi. Seyyar satıcılar polis ekiplerinin iknası sonrası aşağı inmişlerdi.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler