HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriyeli çocuk cinayetine 16 yıl 8 ay hapis

Suriyeli 13 yaşındaki Abdullah Jevvadeh Sakka'nın ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanan 23 yaşındaki Sezgin Akay 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Suriyeli çocuk cinayetine 16 yıl 8 ay hapis

(DHA) - ADANA'da, kendisine yumruk ve taşlarla saldırdığını ileri sürdüğü kişilere av tüfeğiyle ateş ederken, yoldan geçen Suriyeli 13 yaşındaki Abdullah Jevvadeh Sakka'nın ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanan 23 yaşındaki Sezgin Akay 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, merkez Seyhan İlçesi, Dumlupınar Mahallesi'nde 27 Temmuz 2013'de meydana geldi. İddiaya göre, internet kafede çalışan Sultan Aslan, 12 yaşındaki U.K.'yı tokat atarak işyerinden kovdu. Evine giden çocuk, olayı ağabeyi 20 yaşındaki Mehmet K.'ya anlattı. Mehmet K. da işyerine giderek Sultan Aslan'a küfrederek tokat attı.

İşyeri sahibi Sezgin Akay'ın da müdahalesiyle kavga çıktı. Bu sırada olay yerine gelen Mehmet K.'nın amcası 34 yaşındaki Erhan K. da kavgaya karıştı. Sezgin Akay, işyeri yakınındaki evine giderek av tüfeğini getirdi. Sonra da kendisini tartaklayan ve tüfeği görünce kaçmaya başlayan amca ile yeğene ateş etti. Açılan ateş sonucu sokaktan bisikletiyle geçmekte olan Suriyeli Abdullah Jevvadeh Sakka vuruldu. Ensesinden yaralanan Sakka kaldırıldığı hastanede öldü. Olaydan 5 ay sonra yakalanan cinayet zanlısı Sezgin Akay, nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

'PİŞMANIM'

'Olası kastla öldürme' suçundan 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Sezgin Akay, kavga sırasında evinde olduğunu belirterek, "Erhan ve Mehmet K. yanımda çalışan Sultan Aslan'la tartışıyorlardı. Pencereden kendilerine sessiz olmalarını söyledim. Mehmet K.'nın 'Sana ne' diye cevap vermesi üzerine sinirlenip dışarı çıktım. Mehmet'in üzerine yürüdüm bu sırada Erhan K. tekme salladı yere düştüm. Yerdeyken de yüzüme ve sırtıma tekme geldi. Ben de eve gittim tüfeği aldım. Erhan'a doğru tüfekle bir el ateş ettim. Bu sırada yerde bir kişinin yattığını gördüm. Hastaneye götürülmesini istedim. Erhan'a ateş ettiğimde tüfekten çıkan saçmaların başkasına isabet ettiğinden haberim yoktu. Ölen çocuk için üzgünüm"dedi.

Mahkeme heyeti, Akay'ı 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler