HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tunceli'de PKK'ya ağır darbe

Tunceli'de yapılan operasyonda 10 PKK'lı terörist öldürüldü.

Tunceli'de yürütülen operasyonda terör örgütü PKK üyesi 10 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Valilik'ten yapılan açıklamada, Tunceli-Pülümür karayolu üzerindeki Kutudere vadisinde hava destekli operasyon başlatan güvenlik güçlerinin, bugün akşam saatlerinde terör örgütü PKK'lı teröristlerle sıcak temas sağladığı belirtildi.

Çıkan çatışmada 10 teröristin etkisiz hale getirildiği aktarılan açıklamada, bu teröristlerle beraber bir M16 ve 7 kalaşnikof tüfek ele geçirildiği kaydedildi.

Açıklamada, bölgedeki operasyonun hava destekli devam ettiği vurgulandı.

8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Muş'ta terör örgütü PKK'nın sözde "Köy komitesi", "Kent meclisi" ve "Adalet komisyonları" faaliyetlerinin tespiti amacıyla düzenlenen operasyonda, 8 şüpheli gözaltına alındı.

Valilik'ten yapılan açıklamada, Muş İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Malazgirt ilçesi ve köylerinde terör örgütü PKK'nın sözde "Köy komitesi", "Kent meclisi" ve "Adalet komisyonları" faaliyetlerinin tespit edilmesi amacıyla, çalışma yürütüldüğü kaydedildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Demokratik Bölgeler Parti İlçe Başkanlığı binası ile şüphelilerin evlerinde/eklentilerinde, iş yerlerinde ve araçlarında eş zamanlı olarak arama faaliyeti gerçekleştirilmiştir. 17 Ekim 2016'da yapılan çalışmalarda8 kişi yakalanmıştır. Yapılan aramalarda, bir adet dizüstü bilgisayar, 2 adet cep telefonu, bir adet av tüfeği, 10 adet mekanik fünye, 5 adet dinamit lokumu (nitro gliserin), 3 metre uzunluğunda saniyeli fitil ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmiştir. İlimiz genelinde terörle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir."

AA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler