HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tüneli birbirine kattılar

Artvin’de iki yavru ayı, Yusufeli yolu güzergahındaki Demirköy Tüneline girdi.

Yaklaşık 2 yıl önce Arhavi ilçesi Kıyıcık Tüneli’nde ortaya çıkan iki ayı yavrusundan sonra şimdi de yavru ayılar Artvin-Yusufeli yolu güzergahındaki Demirköy Tüneli’nde ortaya çıktılar.

Artvin’in Yusufeli Baraj yolu güzergahındaki Artvin Barajı nedeniyle daha üst kotlardan yeni yapılan tüneller hayvanların doğal yaşam alanlarını da olumsuz etkiledi. Çoruh Nehri’ne su içmeye inen hayvanlar, dönüş yolunda zaman zaman trafikte seyreden araçlarla burun buruna kalıyorlar. Kimi zaman araçların altında kalan hayvanlar kimi zamanda şans eseri hayatta kalmayı başarıyorlar. Benzeri olaylardan biri de önceki gün sabaha karşı tekrarlandı. Henüz bilinmeyen nedenden dolayı annesinden ayrı kalan yavru ayılar Demirkent tünelinde görüntülendi. Yusufeli ilçesinden Artvin ilçesine gelmekte olan Emin Yetkin ve Hakan Coşkun adlı vatandaşların görüntüledikleri yavru ayıları, yaklaşık bin metre uzunluğundaki tünelde gördüler. Çift şeritli yolda tüneli koşarak geçmeye çalışan yavru ayılar uzun süre kendilerini takip eden aracın önünde koştular. Tünelden çıkınca yoldan aşağıya inen yavru ayılar ortadan kayboldular.

Yavru ayıları tesadüfen görüntüleyen Emin Yetkin ise “ Tünelin içerisinde seyir halinde bir anda iki yavru ayının koştuğunu gördüm. Bir süre takip ettik. Karşı yönden araç gelmiyordu. Karşı yönden araç gelseydi işaretle uyarmayı düşünüyorduk. Yavru ayılar tünel çıkışında yoldan çıkarak uzaklaştılar. Biz bu yolda sürekli seyir halinde oluyoruz. Çoğu zaman birçok yabani hayvan ile karşı karşıya kalıyoruz. Bu yavru ayılar onlardan sadece ikisiydi” açıklamasını yaptı.

Yaklaşık iki yıl önce 20 Eylül 2012’de Artvin’in Arhavi ilçesi Karadeniz Sahil Yolu üzerinde yer alan Kıyıcık Tüneli çevresinde koşuşturan 2 yavru ayı, ardından tünelden içeri girmişti. Tünel içerisinde sağa sola koşan ayı yavruları, araçların altında kalmaktan son anda kurtulmuşlardı. Kimi sürücüler araçlarını ayı yavrularının üzerine sürerken, kimileri de araçlardan inerek ayı yavrularını yakalamaya çalışmışlardı. Önlerine çıkan ayı yavruları nedeniyle ani fren yapan araç sürücüleri tehlikeli anlar yaşamışlardı. Yavrular, daha sonra tünelin diğer yakasından çıkarak ormanlık alanda gözden kaybolmuştu. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler